banner56

Doç.Dr. Taşdemir: “Çocuklar yetim kalmasın diye çalışıyoruz”

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen program İstanbul’un birçok ilçesindeki hastane yetkilileri ve personelini buluşturdu. Programda konuşan Bağcılar İlçe Sağlık Müdiresi Dr. Hülya Zengin Tiryaki 41 Aile Sağılığı Merkezi ile hizmet verdiklerini anlattı. İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir de, “Çocuklar yetim kalmasın yuvalar dağılmasın, diye çalışıyoruz.” dedi.

Doç.Dr. Taşdemir: “Çocuklar yetim kalmasın diye çalışıyoruz”
 Halkın sağlığı için fedakarca görev yapan hastane yetkilileri ile sağlık personeli Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Gece-gündüz demeden insanların sağlığını korumak için çalışan doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları programda hoşça vakit geçirdi. Konuklarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede hizmete sunulan Aile Sağlığı Merkezleri’ni gördükçe aklına geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıların geldiğini anlattı. Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Bağcılar’da bir vakitler memur ve öğretmenler durmak istemiyordu. Yıldıztepe’deki sağlık ocağında çalışanlar yağmurlu havalarda büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. O vakitler sağlık hizmetini sunmak ve almak büyük bir sıkıntıydı.”



Bağcılar’ın artık sağlık ve eğitimde atılım yaptığına dikkat çeken Çağırıcı, yeni projelerin bu alanlarda hizmet verenlerle ilçe sakinlerinin beğenisini topladığını ifade etti. Yeni projeleri arasında Kadın Doğum Hastanesi ile Ağız ve Diş Hastanesi’nin bulunduğunu ifade eden Çağırıcı, hizmete sunacakları Ağız ve Diş Hastanesi’nin de sağlık alanında hayata geçirdikleri önemli projelerden birisi olacağını anlattı.



ASM’leri Devlet binalarına kavuşturacağız

Aile Sağlığı Merkezleri’ni 1.5 yıl içerisinde mutlaka devlet binalarına kavuşturacaklarının da altını çizen Çağırıcı, “İnönü Mahallesi’ndeki binayı hizmete açtık. Çınar, Sancaktepe mahallelerimizdeki Aile Sağlığı Merkezleri’ni de yakında hizmete sunacağız. Bütün Aile Sağlığı Merkezleri’ni alt yapısı ve sosyal imkanı bulunan binalara kavuşturacağız.” diye konuştu. Çağırıcı, 100.Yıl Mahallesi’nde, Yeni Mahalle Ahmet Kabaklı ve Fatih Mahallesi Eski Pazar Caddesi’nde ASM projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilçeyi otoparklı ve asansörlü binalara kavuşturacaklarını anlatan Çağırıcı, 1999 yılından önce yapılan binaların kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Çağırıcı’nın konuşması sırasında duvarları çürümüş olan Sancaktepe Camii’nin daha önce yapılan yıkımı videodan gösterildi. İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir ise konuşmasında GATA’da anne ve bebek ölümleri konulu sempozyum düzenlediklerini belirterek, askeri yetkililerin, hayırlı bir iş yaptıklarını söylediğini ifade etti. Taşdemir, “Ben de anne ve bebeklerinin ölmesini istemediklerini söyledim. Çocuklar yetim kalmasın yuvalar dağılmasın, diye bayramımızda da çalışıyoruz.” dedi. Taşdemir, inşallah şiddetin sıfıra indiği ve daha iyi özlük haklarının olduğu günlere kısa sürede kavuşuruz. Bu alanda çalışan insanların yükleri çok ağır. Bu işi yapanlar için manevi tatmin olmalı. Umulmadık anlarda acil vakalarla karşılaşabiliyorsunuz. Biz, hayırlı bir mesleği seçmişiz.” diye konuştu. Taşdemir, İstanbul’un en kalabalık ilçesinde sağlık çalışanlarına her türlü desteği veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti. Konuşma sonrası Taşdemir, Başkan Çağırıcı’ya teşekkür ederek çiçek sundu.



İlçe Sağlık Müdiresi Dr. Hülya Zengin Tiryaki de konuşmasında 41 Aile Sağılığı Merkezi ile ilçe sakinlerine hizmet verdiklerini anlattı.
Programa Bağcılar AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhittin Taşkapılı ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Özgür Yiğit’in yanı sıra ilçedeki hastanelerde görev yapan çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11