banner56

Dergiler Manevi İklimin Yerleşmesinde Rol Oynadı

Şair ve Yazar Recep Garip, Mavera, Büyük Doğu, Varlık, Diriliş ve Edebiyat dergilerinin dönemin önemli yayın organları olduğunu belirterek, “İnsanların ihtiyaç duyduğu manevi iklimin oluşmasında ve yerleşmesinde etkili olmuştur.” dedi.

Dergiler Manevi İklimin Yerleşmesinde Rol Oynadı
 Şair ve Yazar Recep Garip, Barbaros Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programında bir döneme damga vuran dergileri anlatarak, edebiyat dünyasının tanınmış isimleriyle yaşadığı hatıraları paylaştı.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Her Okula Bir Yazar” programında konuşan Garip, dönemin önemli yayın organları arasında yer alan ve gençlerin geleceğe hazırlanmasında rol oynayan Büyük Doğu, Varlık, Diriliş ve Edebiyat dergilerini anlattı. Mavera Dergisi öncesinde yayımlanan dergilerin özellikle üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördüğünü ve yakından takip edildiğini vurgulayan Garip, “Mavera, ‘ötelerin ötesi yani görünenin arkası’ anlamına gelmektedir. İnsanların ihtiyaç duyduğu manevi iklimin oluşturulmasında ve yerleşmesinde etkili olan dergi Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Alaattin Özdenören, Mehmet Akif İnan, Erdem Beyazıt, Nazif Gürdoğan ve Hasan Seyithanoğlu tarafından kuruldu.” diye konuştu.
Mavera dergisinin bir yaşam biçimi olduğunun altını çizen Recep Garip, Cahit Zarifoğlu’ nun aynı adı taşıyan şiir kitabında Yedi Güzel Adam’ı anlattığını ifade etti. Yedi Bilge adlı kitabından da bahseden Garip, kendi düşüncesine göre yedi güzel adamın, Seyyit Abdülhakim Arvasi Hz., Necip Fazıl Kısakürek, Fethi Gemuhluoğlu, Seyyit Kasım Arvasi Hz., Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ile Cahit Zarifoğlu olabileceğini savundu.

“MUTLAKA BİR DERGİ İLE BAĞINIZ OLSUN”

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Garip, Yedi Güzel Adam’ ın hayatlarından örnekler anlatırken, onlarla yaşadığı hatıraları da paylaştı. Öğrencilere tavsiyede bulunan Garip, “Ne olursa olsun hayatınız boyunca en az 1 dergi ile bağınız olsun. Onu hayatınızın parçası yapın.” dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 13:14

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11