banner56

“Çınar Mahallesi yenileniyor”

Bağcılar’da bütün sokaklarda ve caddelerde hazırlanan projelerin hayata geçmesiyle mahallelerin yaşam standardı yükseliyor. Yenilenen binaları, yolları ve alt yapısıyla ilçe modern bir görünüme kavuşuyor. Bu kapsamda altyapı yatırımlarına hız verilen Çınar Mahallesi’nde elektrik telleri yer altına alındı ve yağmur sularının tahliyesinin yapıldığı kanallar yenilendi.

“Çınar Mahallesi yenileniyor”
  Her geçen gün yenilenen ve gelişen Bağcılar’da mahallelerdeki sorunlar da tek tek çözülüyor. İlçenin 22 mahallesinden birisi olan Çınar Mahallesi’nde cadde ve sokaklardaki aydınlatma direklerindeki kablolar yeraltına alındı. Ayrıca tamamlanan alt yapı çalışmalarıyla su baskınlarının yaşanmasının da önüne geçilecek.

İstanbul Times Haber Merkezi

Başta “Kentsel Dönüşüm Projesi” olmak üzere önemli projelerin rüya olmaktan çıktığı Bağcılar’da sosyal ve kültürel ağırlıklı projelerin yanı sıra önemli yatırımlar da hayata geçiriliyor. 750 bin nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçesi olan Bağcılar’da mahalle aralarında çirkin görüntüye sebep olan elektrik kabloları da yerin altına alınıyor. Başlatılan çalışma kapsamında Çınar Mahallesi de modern bir görünüme kavuştu. Mahalledeki elektrik kablolarının yüzde 80’e yakını yerin altına alındı. Yakında mahallenin her sokak ve caddesindeki kablolar yerin altına alınacak. Bu çalışmalar kapsamında aydınlatma lambaları da tamamen yenilendi.

“Artık Yağmur Suyu Korkutmayacak”

İlçede ayrıca alt yapı çalışmaları da bütün hızıyla devam ediyor. Çınar Mahallesi’ndeki 13., 14., 15., 16. ve 17. sokaklarda da su kanallarının yenilenmesiyle aşırı yağışlar sonrası zaman zaman meydana gelen ev ve işyerlerini su basması riski de ortadan kaldırıldı. Bu çalışmalara ilaveten yağmur sularının tahliyesinde önemli rol oynayan ızgara yenileme çalışmaları da tamamlandı. Buna paralel çevre düzenlemesi yapılan 12, 13 ve 14’üncü sokaklardaki kaldırım ve yollar da yenilendi. Bu yollar tek yönlü olarak trafiğe açıldı.

İlçeyi yenileme ve modern tarzda yatırımlarla donatma çalışmaları kapsamında Perşembe Pazarı’nın bulunduğu sokaktaki Çınar Sağlık Ocağı ile Çınar Bilgi Evi de yakında ilçe sakinlerinin hizmetine açılacak. Çınarlı Park da mahalle sakinlerinin buluşma yeri haline geldi.

“Mahallelerimizin Yaşam Standardını Yükseltiyoruz”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’ın çilesini çeken hemşehrilerim keyfini de sürecek” diyerek daha fazla çalıştıklarını hatırlatarak, “İlçemiz büyük bir dönüşüm yaşıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında depreme dayanıksız evler yıkılıyor otoparklı yeşil siteler inşa ediliyor. Bunun yanı sıra yeni Bilgi Evleri inşa ediyoruz. Hemşehrilerim için büyük bir tehlike oluşturan elektrik kablolarının yerin altına alınması çalışmalarımız da sürüyor. 22 mahallemizdeki bütün kabloları yerin altına alacağız. Eğitim yuvalarımızı da unutmuyoruz. Çınar mahallemizdeki Şükrü Savaşeri İlkokulunun dış cephe çalışması tamamlandı. Yine Dede Korkut İlkokulu’nun kapı ve pencereleri yenilendi.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11