banner56

CHP'li Kart: 60 Maddenin 2'li, 3'lü Gruplarla Yasalaşması Yanlış

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, komisyonda kabul edilen 60 maddenin yasalaştırılması ile ilgili, "Komisyon çalışmalarının sürdürülmesi ama öbür yandan da yasalaşmanın 2'li ya da 3'lü gruplarla sürdürülmesini"

CHP'li Kart: 60 Maddenin 2'li, 3'lü Gruplarla Yasalaşması Yanlış
Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, komisyonda kabul edilen 60 maddenin yasalaştırılması ile ilgili, "Komisyon çalışmalarının sürdürülmesi ama öbür yandan da yasalaşmanın 2'li ya da 3'lü gruplarla sürdürülmesini doğru bulmuyoruz." dedi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, komisyonda kabul edilen 60 maddeye ilişkin AK Parti ve CHP kurmayları arasında yapılan görüşmeye ilişkin soruyu cevapladı. Kart, "Çalışmalar, Uzlaşma Komisyonu'nun hayatiyeti ve varlığı korunmak kaydı ile bölümler üzerinden yasalaştırılabilir, yasalaştırılmalıdır. Ancak bu 4'lü mutabakat ile yapılmalıdır. Komisyona saygı adına hem de kuruluş amacı, misyonu gereği 4'lü mutabakat ile yasalaşma süreci yapılmalıdır. Yoksa komisyon çalışmalarının sürdürülmesi ama öbür yandan da yasalaşmanın 2'li ya da 3'lü gruplarla sürdürülmesini doğru bulmuyoruz. Bunu siyaseten de doğru bulmuyoruz, komisyonun misyonu ile de bağdaştırmıyoruz." diye konuştu.

Kart basın toplantısında ise 24 Haziran 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemi ile Meclis Başkanlığı'na bir soru önergesini verdiğini, ilgili önergede, Suudi İş Adamı Yasin El Kadı'nın 15 Şubat 2013 tarihinde Ankara'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile makamında görüşme yaptığı, görüşmeden sonra İstanbul'a dönen Yasin El Kadı'nın da içinde bulunduğu resmi plakalı otomobilin 16 Şubat 2013 tarihinde, arkadaşı ve iş ortağı Usame Kutub ve Başbakan'ın korumalarından İbrahim Yıldız ile birilkte trafik kazasına karıştığı, hurda hale gelen araçta bulunanların Bağcılar Medipol Hastanesi'ne kaldırıldığı, kazanın Latif Topbaş tarafından Başbakan'a bildirildiği ve hastaneye Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da geldiği, Yasin El Kadı ve Usame Kutub'un yaralarının ağır olmadığı, ancak İbrahim Yıldız'ın yarasının ağır olduğu ve kazayla ilgili tutanakların değiştirildiğine ve araçta sadece İbrahim Yıldız'ın bulunduğuna dair tutanak düzenlendiğine dair iddia, bulgu ve ilişkilerin dile getirildiğini aktardı. Aradan 4 ay geçmesine rağmen konuyla ilgili sorularının halen cevaplanmadığını söyleyen Kart, "Türkiye Cumhuriyeti'nin MİT Müsteşarı, El Kaide'nin finansörü olduğu yönünde kuvvetli bilgiler bulunan Yasin El Kadı ile hangi sıfat ve amaç ile ve müteselsilen görüşmeler yapar? Yasin El Kadı, yasaklı olduğu bir dönemde Başbakanlık makamına ve MİT makamına nasıl girer, çıkar? Başbakanlık makamının resmi araçları ve kamu görevlileri neden Yasin El Kadı'nın kullanımına ve emrine tahsis edilir?" diye sordu. Bu soruların açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Kart, "Bu soru işaretlerini cevaplandırmayan bir Başbakan'a sade yurttaş olarak güven duymuyorum." ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11