banner56

Çevreyi kirletenler dikkat: Çevre Müfettişi sizi izliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygulamaya konulan “Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Eğitim Projesi” kapsamında Bağcılar’daki ilköğretim 4.sınıf öğrencilerine “Çevre Müfettişi” kartları dağıtıldı. “Çevre Müfettişi” olarak eğitilecek olan öğrenciler için, çevre ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirmeleri amacıyla “Alo 181 hattı” hizmete girdi. Proje kapsamında öğrencilere yönelik bir de internet sitesi hazırlanacak.

Çevreyi kirletenler dikkat: Çevre Müfettişi sizi izliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde sanayileşme ve kentleşmeye paralel büyümekte olan çevre sorunlarına, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Eğitim Projesi” kapsamında ilköğretim okulu 4.sınıf öğrencilerine “Çevre Müfettişi Kartı” dağıtılması töreni Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda yapıldı. Program Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı “Her atık çöp değildir” belgeselinin gösterimiyle başladı.

“KÜÇÜK YAŞTA SORUMLULUK SAHİBİ OLACAKLAR”


Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, daha iyi yaşanılır, sağlıklı bir çevre inşa etmek için kurulan Bakanlığın, yerel yönetimlere rehberlik görevini de yerine getirdiğini vurgulayarak, çevre kirliliğini önlemek ve doğayı korumak için çalıştıklarını kaydetti. Kentlerin çevre odaklı tesis edilmesini hedeflediklerini ifade eden Uzun, “Hazırlanan projeyle çocuklarımız küçük yaşta çevre temizliği konusunda sorumluluk sahibi olacaklardır. Bakanlık, milli eğitim müdürlükleri ve belediye olarak 4. sınıflara yönelik aktivitelerimizi sürdürüyoruz. Öneri ve projeler değerlendirilmektedir. Çocuklarımız “Alo 181” çevre ve şehircilik hattımızdan öncelikli olarak yararlanacaklardır. 2013 yılında pilot bölgeler olarak uygulanacak olan proje yaygınlaştırılacaktır” diye konuştu.

“SİZLER BİZLERDEN ŞANSLISINIZ”


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şimdiki öğrencilerin çok şanslı olduğuna dikkat çekerek, öğrencilere şöyle seslendi:

“Sizler bizlerden daha şanslısınız. Biz öğrenciyken elektrik, su ve asfalt yoktu. Kütüphanede ders çalışmak için Beyazıt’a gidiyorduk. Şimdi her mahallede bir kütüphane var. Misafirlerin yanında ders çalışırdık. Sizler ise kendi odalarınızda ders çalışabiliyorsunuz. Hepinizin ayrı odası var.” diye konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Çağırıcı, onlardan öğretmenlerine ve büyüklerine saygı göstermelerini istedi. Çağırıcı, şunları söyledi:

“Sizlerden kitap, izcilik ve spor kulüplerine üye olmanızı istiyorum. Kendinizi iyi yetiştirmenizi istiyorum. Mutlaka çok kitap okuyun. Yaz spor okulumuz olacak. Bu yıl da okula devam edecek öğrencilerimize bedava ayakkabı ve forma vereceğiz. Yazın kursları öğrencilerin devam etmesini sağlamak amacıyla dönüşümlü yapacağız.”

Sokaklardaki çöplerin toplanması için 12 trilyon lira harcadıklarını belirten Çağırıcı, çevre gönüllüsü gençlerin yapacakları çalışmalarla tasarruf edilecek olan yaklaşık 500 bin lirayı da yine okullar için harcayacaklarının sözünü verdi.

“TATBİKİ OLARAK GÖREVİNİ ANLATTI”


Çağırıcı, Yıldıztepe İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitim döneminde bilgi evini hizmete açma sözü de verdi. Ayrıca sekiz yüzme havuzunun da okullar açıldığında çocukların hizmetine sunulacağını ifade eden Çağırıcı, “Eylül ayından itibaren hepiniz ücretsiz olarak havuzlardan faydalanabileceksiniz” müjdesini verdi. Sahneye Şevval Uçan adlı çevre müfettişi öğrenciyi davet eden Çağırıcı, uygulamalı olarak görevini nasıl yapması gerektiğini anlattı.

“ÇEVREYİ ÖDÜNÇ ALDINIZ”


Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise öğrencilerden kullandıkları kağıtları ve pilleri atık kutularına atmalarını isteyerek, “Büyüklerinizden ödünç aldığınız bu çevreyi koruyarak sizden sonra gelecek nesillere miras olarak bırakacaksınız. Çevreyi koruyunuz ve korumayarak kirletenleri de uyarınız.” dedi. Konuşmaların ardından “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi ve öğrencilere “Çevre Müfettiş Kartları” dağıtıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Uzmanı M.Tamer Çobanoğlu ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11