banner56

Çevreciler şimdi de buz pistinde

Bağcılar Belediyesi’nin, “ilçedeki gençlerin buz pateni sporuna ilgisini arttırmak ve çevreye duyarlılığını geliştirmek amacıyla” kurduğu Demirkapı Mahallesi Buz Pateni Pisti hizmete açıldı. Açılış öncesinde profesyonel buz hokeyi sporcularının gösteri maçı alkış topladı. Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu öğrencileri de buz pateni pistinde kayarak bol bol eğlendiler.

Çevreciler şimdi de buz pistinde
Bağcılar Belediyesi “sosyal sorumluluk projelerinden” birisini daha Demirkapı Mahallesi’nde  hizmete sundu. Bağcılar Belediyesi’nin ‘gençlerin boş vakitlerini daha iyi değerlendirmesi ve buz  pateni sporuna olan ilgisini arttırmak ve çevre duyarlılığını geliştirmek amacıyla” inşa ettiği pistin açılışı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim  Müdürü Mustafa Yılmaz tarafından yapıldı. 

“HEM SPOR YAPACAKLAR HEM DE ÇEVREYİ KORUYACAK”



Açılışta konuşan Başkan Çağırıcı, belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında  olduklarını ifade etti. Sporu desteklemek için Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü’nü kurduklarını  hatırlatan Çağırıcı,” Spor Kulübümüz 20’ye yakın farklı branşta sportif faaliyetleri sürdürüyor.  Bağcılar’da 13 tane Amatör Spor Kulübü var ve Bağcılar Amatör Spor Kulüplerini Destekleme  Derneği olarak ilçemizde faaliyet gösteren bireysel spor kulüplerine malzeme yardımında bulunuyoruz. Ayrıca İlçemizi uluslararası, ulusal ve il bazında başarılı ile temsil eden sporcularımızı  ödüllendiriyoruz” dedi. Konuşmasında futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Atletizm gibi branşlarda,  geçtiğimiz yıl Yaz Spor Okulları’nda 15 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Çağırıcı, İzci  kampları gibi bir çok etkinliği de gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çağırıcı, aynı zamanda atık plastik, kapak ve atık pilleri geri getiren gençlerin bu pistten ücretsiz yararlanacağını da belirterek, “Bu  anlamda hem çevreye zarar vermemiş hem de buz pateni yapma imkânına kavuşmuş olacaksınız.” dedi. Gençlere seslenen Çağırıcı, “Daha ilk günden göstermiş olduğunuz bu duyarlılık bizleri mutlu etti. Benim sizlerden ricam, çevre duyarlılığınız, sadece buz pateni pisti döneminde değil yılın 365 günü aynı olmalı. 1 ton kullanılmış atık kağıdın dönüşümden sonra yeniden kullanılması tam 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor.” dedi. Yaz Spor Okulları’nın, eğitime ve çocuklara verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu da ifade eden Başkan Çağırıcı, “Yaz Spor Okullarımızın bu yıl da açılışını rekor bir müracaatla yapacağız. Şuanda başarılı öğrencilerimizin katılımı ile İzmit – Kefken’de Gençlik Kampımız ve Düzce’nin  Güzeldere Şelale mevkiinde de İzci Kampımız devam ediyor” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Öztürk ise konuşmasında, gençlerden bu tesislere sahip çıkmasını istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da  hem eğitim hem sportif tesislere kavuştukları için çok şanslı olduklarını ifade etti.


“GERİ DÖNÜŞEBİLİR ATIK GETİREN ÜCRETSİZ KAYACAK”



Bağcılar Belediyesi, gençlerin çevreye olan duyarlılıklarını sağlamak amacıyla atık ürünleri  toplayarak geri getirenlere pus pistinden ücretsiz faydalanma imkanı sunuyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11