banner56

‘’Çanakkale Şehitleri Sabah Namazında Dualarla Anıldı’’

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen anlamlı programlarla anılıyor. Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda cephe savaşlarını canlandıran tiyatrocuların da katıldığı tören öncesinde sabah namazı kılındı ve ilahiler okundu

‘’Çanakkale Şehitleri Sabah Namazında Dualarla Anıldı’’
 İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı namaz sonrası ilçe sakinlerine Mehmetçiğin savaş sırasındaki sabah öğünü olan buğday çorbası ile ekmek ikram etti.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Bağcılar Meydanı’ndaki Çanakkale Platosu’nda büyük zaferi canlandıran tiyatro oyuncularının Kınalı Hasan’ı cepheye uğurlaması sahnesi izleyen herkesi duygulandırdı.


Çanakkale Zaferi her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağcılar’da farklı ve anlamlı programlarla kutlanıyor. Çanakkale Platosu’nda büyük zaferin yeniden canlandırıldığı Bağcılar Meydanı’nda İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran’ın da katıldığı program düzenlendi.

İlk olarak aralarında Çanakkale Zaferi kahramanlarını canlandıran tiyatrocuların da aralarında bulunduğu cemaat ile Bağcılar Merkez Camisi’nde sabah namazı kılındı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahiler okundu ve dualar edildi. Programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Çanakkale’nin yiğitlerin ve gençlerin vatan aşkıyla savunduğu bir zafer anıtı olduğunu ifade etti. Alman komutanın Mehmetçiğe, ‘niçin savaşıyorsunuz?’ diye sorduğunda, “Allah(c.c) için savaşıyoruz.’ cevabını aldığını hatırlatan Prof. Yaran, “Yaptığı işi Allah (c.c) için yapanlar mutlaka başarıya ulaşır. Çünkü Allah (c.c) onlara yardım eder.” diye konuştu.
Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları sırasında bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girdiğini anlatan Prof. Yaran, “Çanakkale ruhunu millet olarak yaşamamız ve yaşatmamız lazım.” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Çanakkale Zaferi’nin anısını en iyi şekilde yaşattıklarını belirterek, “Çanakkale’de Mehmetçikler insanlık dersi vererek ekmeğini düşman askeriyle paylaşmıştır. Bizler, medeni cesareti ve insanlığa sahip bir ecdadın torunlarıyız.” diye konuştu.

“BUĞDAY ÇORBASI İKRAM EDİLDİ”

Namaz sonrasında Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda Prof. Dr. Yaran ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ilçe sakinlerine Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları sırasındaki sabah öğünü olan buğday çorbası ile ekmek ikram etti. Programa İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda Bağcılarlı katıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 14:37

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11