banner56

Çağırıcı Önce Sorunları Dinledi Sonra Müjdeler Verdi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çınar Mahallesi esnafıyla yaptığı istişare toplantısında esnafın sorunlarını dinledi. Çağırıcı esnafın sorunlarını çözeceklerini belirttikten sonra hayata geçirilecek projelerin müjdesini de verdi.

Çağırıcı Önce Sorunları Dinledi Sonra Müjdeler Verdi
 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çınar Mahallesi esnafıyla “İstişare Toplantısı”nda bir araya geldi. Mahalle sakinleri Çağırıcı’ya hayata geçirdiği projelerden dolayı teşekkür etti. Çağırıcı da konuşmasında yeni müjdeler vererek, “Mahmutbey’de bir kongre vadisi inşa edeceğiz. Bölge Parkı projesine yer altı otoparkı, Pazar yeri ve yüzme havuzunu da ekledik. Bağcılar Devlet Hastanesi bahçesine de kadın doğum hastanesi yapıyoruz” diye konuştu.
                               “ORTAK AKLI ORTAYA KOYUYORUZ”

Bağcılar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “İstişare Toplantısı” Çınar Mahallesi Şölen Düğün Salonu’nda yapıldı. Çağırıcı burada yaptığı konuşmada çocuklar Meclisi aracılığıyla yaşlı, genç ve kadın her yaştan esnaf grubu ile fikir ve görüşlerini paylaştıklarını ifade etti. İstişarenin Dinimizce Sünnet olduğunu vurgulayan Çağırıcı, “Yıllar önce başlattığımız uygulamayı tabana yayarak devam ettiriyoruz. Her caddedeki esnafımızla görüşüyoruz. Aynı zamanda komşumuz olan esnafımızla muhabbetimizi artırıyoruz.” diye konuştu. İlçede 50 bine yakın esnaf olduğunu ifade eden Çağırıcı, konuşmasını müjdeler vererek sürdürdü:

”Bu tür toplantılarda ortak aklı ortaya koyuyoruz. İlçemiz 4 yeni metronun hizmete girmesiyle ulaşımda adından en fazla söz ettiren ilçe haline gelecek. Bu güzergahta Parseller’de bir istasyon yapılacak. Bağcılar Bakırköy, Kabataş ve Atatürk Havalimanı olmak üzere beş hattın olduğu bir ilçe konumuna kavuşacak. Mahmutbey de bir kongre vadisi yapacağız. Devam eden Ebubekir Bölge Parkı projesine yeraltı otoparkı ile Pazar yeri ve yüzme havuzu ekledik. Bağcılar Devlet Hastanesi bahçesine de kadın doğum hastanesi inşaatını başlattık. Demirkapı’da İl Özel İdaresi ile birlikte İstanbul’un en lüks ağız ve diş sağlığı hastanesini yakın zamanda hizmete geçireceğiz.” 
Bağcılar Meydanı’na üç katlı otopark yapacaklarını ve üzerinde de peyzaj çalışması yapılacağını kaydeden Çağırıcı, “Hemen yakınında da 8D sinema merkezi ile planetaryum gözlem evini hizmete geçiriyoruz.” dedi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de,
 Çınar ve Merkez mahallelerinin kesiştiği bir yerde yaptıkları 
toplantının güzel bir geleneğin devamı olduğunu ifade etti.
                             
  “ESNAF SORUNLARINI DİLE GETİRDİ”

Çağırıcı’nın konuşmasının ardından esnaf,  sorunlarını dile getirdi. Bağcılar Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ettiklerini belirten esnaf, “Bunun karşılığını halktan oy ve dua olarak alıyorsunuz.” dediler. 
İbrahim Sayın ile Mehmet Yaşar adlı esnaf ise İstanbul Caddesi’nde müşterilerine ait araçların park edilmesine izin verilmemesinin ve çekilmesinin sıkıntıya sebep olduğunu söyledi. Sayın, “Bu uygulama hem bizi hem de müşterilerimizi etkiliyor. Çekiciler araçları çekiyor. “ dedi. Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi Müdürü Fikri Evrem de konuşmasında “Akıllı Tahta ve Fatih Projesi”nin ilk kez pilot okul olarak kendi liselerinde hayata geçirildiği belirterek, “40 yıllık eğitimciyim. Şimdi Bağcılar’da görev yapıyorum. Öğrencilerimin yüzde 90’ı üniversite sınavını kazandı.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11