banner56

Çağırıcı En Başarılı Belediye Başkanı

Ünlü işadamı İbrahim Cevahir’in başkanlığını yaptığı “Karadeniz Vakfı (KARVAK) 2012’nin En İyileri” ödül töreni Şişli Grand Cevahir Oditoryum salonunda düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun “Yaşam Boyu Onur Ödülü” aldığı törende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Yılın en başarılı ilçe belediye başkanı ödülü”ne layık görüldü.

Çağırıcı En Başarılı Belediye Başkanı
“Karadeniz Vakfı 2012’nin Yılın En İyileri” ödül töreni Şişli Grand Cevahir Oditoryum salonunda düzenlendi. Törende “Karadeniz Vakfı Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görülen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, onur ödülünün önemine değinerek insanların en kıymetli şeyinin onurları olduğunu vurguladı. Herkesin kendi onurunu yüksekte tutabilmek için çaba sarf ettiğini ifade eden Mutlu, “Hiç kimsenin kendi onuru önünde kendi kişiliği önünde başının öne eğilmemesi kadar önemli bir şey yoktur. Biz kendi onurumuzu kendi kişiliğimizi kendi önümüzde eğdirmememiz için çaba sarf ediyoruz. İnsan kendi vicdanını kendi başını dik tutarsa herkesin karşısında başını dik tutabilir. Bu kıymetli ödülü, inşallah bugüne kadar kendi onurunu kendi önünde eğdirmemiş birisi olarak bundan sonra da en iyi şekilde muhafaza etmeye gayret edeceğim” diye konuştu.

“BİTMEZ TÜKENMEZ BİR ENERJİSİ VAR”

Değişik dallarda başarılı isimlerin ödüle layık görüldüğü programda, “Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı Ödülü ise Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya verildi.

Çağırıcı’ya ödülünü veren Vali Mutlu, 2003-2005 yılları arasında Bağcılar’da kaymakam olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Lokman Çağırıcı’nın büyük hizmetleri oldu. O dönemlerden itibaren kendisini yakından tanıyorum. Şu anda belediye başkan yardımcısı değil. İstanbul’un en büyük ilçesi olan Bağcılar’ı, kamu hizmetleri itibariyle taçlandırıyor.” diye konuştu.

Başkan Çağırıcı’nın yalnızca belediye hizmetleri itibariyle değil, eğitimdeki hizmetleri itibariyle de bu ödülü çok fazlasıyla hak ettiğine inandığını ifade eden Mutlu, Çağırıcı’nın İyi bir Karadenizli olduğunu da hatırlattı. Vali Mutlu şöyle devam etti: “Fındık diyarının evladı olan Giresunlu başkan Çağırıcı’nın bitmez tükenmez bir enerjisi var. Bunu yakından biliyorum. Bir belediye başkanı olarak, sergilediği enerji ve gayretiyle ödülü fazlasıyla hak ediyor. İlimizde görev yapan büyükşehir ve 39 ilçe belediye başkanımızı hizmetlerinden dolayı kutlamak lazım. Ama sayın başkanı bu emekleri nedeniyle yürekten kutluyorum, bu değerli hizmetlerinin gayretlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Çağırıcı’nın, çevreci bir başkan olduğunu da hatırlatan Mutlu, “Başkanın ilk işlerinden birisi de bağları yeniden tesis etmekti. Biz mevsimi geldiğinde Bağcılar'a gidiyoruz, bir dalından üzüm yiyoruz, iki kaysıları taze taze yiyoruz, üç kirazları dalından topluyor dalından yiyoruz. Bahçeler herkese açık.” dedi.

“FINDIK BAHÇESİNDE NOSTALJİ YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM”


Ödülünü Mutlu’nun elinden alan Çağırıcı ise bir çok ödüle layık görüldüğünü ancak bu ödülün bir kaç anlamı olduğunu vurguladı. Çağırıcı, “Özellikle sayın Vali’min çırağı olmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kendisinden çok şey öğrendim. Karadenizli hemşehrilerimizden bu ödülü almak ve Karadenizli bir valinin elinden almak daha da güzel. Bu ödülü Bağcılarlı hemşehrilerim ve mesai arkadaşlarım adına almaktan onur duyuyorum.” diye konuştu.
Bağcılar’da yaptırdığı nostalji bahçelerinden de bahseden Çağırıcı, Karadenizlileri de fındık bahçesinde nostaljisi yaşamaya davet etti.” Çağırıcı, bahçede oynayan çocukların meyvelere dokunmadığını da hatırlatarak, “Çünkü birlikte koruyoruz, birlikte yiyoruz. Şimdi sırada Adıyaman’ın narı, Bitlisin cevizi, Siirt’in fıstığı var. 200 ağaçlık kestane bahçesi kurduk. Bu bahçeleri 22 mahallemizin tamamında inşa edeceğiz” dedi.

Geceye iş, sanat, medya ve eğitim dünyasının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11