banner56

Çağırıcı Avrupa’ya Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Anlattı

“11. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası Açık Günler Etkinliği” Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlendi. Program kapsamında düzenlenen etkinliklere 30 ülkeden 200 kentin temsilcisi katıldı. Brüksel’deki etkinliklerde ayrıca 100’e yakın panel, sergi ve çalıştay düzenlendi.

 Çağırıcı Avrupa’ya Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Anlattı
“11. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası Açık Günler Etkinliği”ne Belçika’nın başkenti Brüksel ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda düzenlenen Avrupa Birliği (AB)’nin önemli etkinliklerinden olan “11. Açık Günler Etkinliği Paneli”ne katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kentsel Dönüşüm Projesi” ile ilgili ingilizce sunum yaptı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Brüksel’in Baden Württemberg Avrupa Birliği Temsilciliği binasında düzenlenen ve moderatörlüğünü Şehir Çevresi Yerleşim Yerleri Platformu Avrupa Genel Sekreteri Hilary Lowson’ın yaptığı panele Çağırıcı ile Avrupa Komisyonu (AB) Kuzey Avrupa ve Kırsal ve Kentsel Gelişim Direktörü Charlina Vitcheva’nın da aralarında bulunduğu 11 konuşmacı katıldı.

Üç Alanda Katılım Gerçekleştirdik
Çağırıcı, “Sınırlar Arasında ve İçerisinde Kırsal Kentsel Alanların Konumsal Zorlukları İçin Bölgesel Çözümler” konulu paneldeki sunumunda Bağcılar Belediyesi olarak Avrupa Açık Günler Haftası’na üç alanda katılım sağladıklarını ifade etti. Bunlardan ilkinin, 1 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm Paneli” olduğunu ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Düzenlediğimiz panel ile yerel yönetimlerin Kentsel Dönüşüm konusunda üstlenmesi gereken roller tartışıldı. Bununla birlikte bu konuyla bağlantılı bir çok kurum bir araya getirilmiştir. İkinci etkinlik ise konuşmacı olarak katıldığım ‘Sınırlar arasında ve İçerisinde Kırsal ve Kentsel Alanların Konumsal Zorlukları İçin Bölgesel Çözümler” başlıklı bu paneldir. Bağcılar Belediyesi olarak katıldığımız üçüncü etkinlik ise “100 EU Solutions” diye isimlendirilen “100 AB Çözümü” proje sergisidir. Bu sergide Belediyemizin 2012 yılında tamamladığı ‘Öğrenmek İçin Asla Geç Değil Projesi’ sergilenmeye layık görülmüş ve birçok kişi tarafından ziyaret edilmiştir.”
Çağırıcı’nın konuşması Avrupa Komisyonu üst düzey yetkilileri tarafından ilgiyle izlendi.

Panel, Sergi Ve Çalıştaylar Düzenlendi
Brüksel’de düzenlenen “Avrupa Açık Günler Haftası” etkinliklerine 30 ülkeden 200 şehrin temsilcisi katıldı. 100’e yakın panel, sergi ve çalıştay düzenlendi. Etkinliklerle özellikle şehir ve kırsal alan konusunda çeşitli başlıklarda tartışma grupları oluşturuldu. Etkinliklerde ayrıca 2007-2013 yılları arasında gerçekleştirilen IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım) olarak bilinen programın etkinliği irdelendi. Elde edilecek sonuçların 2014 – 2020 yılları arasında AB tarafından takip edilecek politikaya kaynak olması hedefleniyor. Toplam 6 bin kişinin davetli olarak katıldığı etkinliklerde ‘hibe verilmesi, başlıkların uygunluğu, projelerin AB’ye katkıları’ gibi konular ele alındı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11