banner56

Bu Ülkede İyi Şeylerde Oluyor

Terör başta olmak üzere son yıllarda ülkemizde istemeyene bazı olumsuz durumlar yaşanıyor olsa da hepimizi mutlu edecek iyi şeylerde yaşanıyor.İstanbul Times Gazetesi olarak son yıllarda sağlık turizminde iyi bir yeri olan Türkiye’ye ciddi oranda hasta akışı oluyor.

Bu Ülkede İyi Şeylerde Oluyor
Türkiye’de şifa bulmak için yurt dışında gelen hasta  sayında 5 yıl içinde 5 kat artarak 583  bine ulaşmasıyla  dünya sıralamasında ilk 10’a girmeyi başardı.
TÜRSAN ,Sağlık Bakanlığı  Turizm Raporu, Sağlık Bakanlığı ve özel hastaneler derlenen birliği verilerine göre  2010 yılında 109 bin hastanın geldiği Türkiye , 2014 yılında Libya,Irak ve Almanya başta olmak üzere çevre coğrafya dan 583 bin  hastanın tercihi oldu.

Resmi olmayan son verilere göre Türkiye’nin sağlık Turizminde dünyada ilk 5 ülke içinde yer aldığını hissetiriyor
Savaş coğrafyasından gelen hastaların  çoğunlukla ortopedi  ve travma tedavisi, diğer ülkelerden ise başta göz operasyonları  için tercih ettiği,hastanelere saç ekimi,diş ve estetik operasyon yapan sağlık kurumları da eklendiğinde toplam yurt dışı hasta rakamının 700 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. 

Sağlık Bakanlığı Hükümet  ve kalkınma ajansları  2017’de Türkiye’nin 8 milyar dolarlık iş hacmini hedefliyorlar  
Ülkemize sağlık için gelen hastaların aynı zamanda tarihi ve turistik mekanlarımızı da gezmeleri kendileri için büyük bir şans. Devlet 2017 de  yurt dışı hasta sayısını en az 700 bine  bundan elde edilecek olan geliri de 8 milyar dolara çıkarmak için özel sektör hasta hastanelerini de maddi ve manevi olarak teşvik etmeye başladı.

Avrasya Hastaneleri  Sağlık Turizmi için alt yapısını tamamladı
Avrasya Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu’ya sağlık turizmi için ne tür  çalışmalar yaptığını sorduk
Opr.Dr.Hüseyin Urlu  şunları söyledi ” 1999 da hizmete  açtığımız hastanemizde İstanbul Kalkınma Ajansının katkı ,destek ve teşvikleri ile Uluslararası  Hasta servisini hizmete açtık. Burada görev yapan  arkadaşlarımız  yurt dışından  gelen hastalarımıza yardımcı oluyorlar.
Gazi Osmanpaşa’da 20 katlı ve 31.500 m2 kapalı alanı olan Avrasya Gaziosmanpaşa hastanemizi yaparken sağlık bakanlığımızın  istemiş olduğu bütün kriterlerini fazlası ile yerine getirdiğimiz gibi Uluslararası kurum ve kuruşların kriterlerini de yerine getirmiş bulunuyoruz.
Opr.Dr .Hüseyin Urlu  sektör ile alakalı değerlendirmelerde bulunurken şunları söyledi ”Türkiye’de  iyi yetişmiş bir sağlık ekibimiz var,modern hastaneler ve yurt dışına göre çok cazip fiyatlar sunan  Türkiye’nin tanıtımı yapıldıkça medikal sektörün parlayan yıldızı olan  bir ülke olacaktır dedi. 

Hastalar için dünya artık küçük bir köy konumuna geldi
Gelişen teknoloji ve ulaşım imkanları arttıkça hastalar da dertlerine deva bulmak adına arayışlara girdi. Eldeki verilere göre dünyada yıllık 30 milyon kişi sağlık bulmak için 150 milyar dolar para harcıyor. Sağlık Turizmi için gelen hastaların diğer turistlere göre 6/7 kat daha fazla para harcadıkları biliniyor.
Dünya sağlık örgütü verilerine göre  Türkiye beş yıl önce sağlık turizminde 17’inci sırada iken şu an yaptığı olumlu çalışmaları sayesinde  dünya üzerinde  saç ekimi,estetik ve diş operasyonları eklendiğinde Turist sayısı 1 milyona ulaşıyor. Bu sayı ile de  Türkiye kesin olmayan sonuçlara göre dünyada ilk 5 ülke içinde yer alıyor.

Opr.Dr.Hüseyin Urlu ülke olarak hep beraber sağlık turizmini büyütmek için çaba harcamalıyız dedi
Gazeteci yazar ve televizyon programcısı Hüseyin Çetiner Avrasya Hastaneleri kurucusu  Opr.DrHüseyin Urlu’yu Avrasya Gaziosmanpaşa  Hastanesinde  ziyaret ederek  sağlık turizminde ne beklediklerini sordu,  Opr.Dr Urlu  Hükümet ve sağlık bakanlığınınbu konuda her türlü gayreti özel hastanelere karşı ortaya koyduklarını ifade ederek devletimizin bizlere yol açmasını karşılıksız bırakmayacağız. Avrasya sağlık ailesi olarak yurt  içi ve yurt dışı hatalarımıza şifa sunmak bizim için bir mutluluk olacaktır dedi.
Biz Avrasya olarak hastanelerimiz ile uluslar arası bir hizmete talibiz dedi.  Dr Urlu sözlerini şu şekilde tamamladı  “Türkiye  ABD ve Almanya’dan sonra kalite anlamında en iyi  destinasyon olduğunu savunan Urlu İstanbul’daki bir çok sağlık tesisi cirolarının  yarısını yabancı hastalardan karşılar hale gediğini  ifade ederek Avrasya olarak da bu konuda hak ettiğimiz yere gelmek isteriz dedi.


Kaynak: İstabnbul Times Haber Ajansı (İTHA)
   

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 12:42

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11