banner56

Bilgi Evleri’ne yoğun ilgi

Bağcılar Belediyesi’nin “örnek eğitim projeleri” olarak hayat geçirdiği Bilgi Evleri’ne ilgi her yıl artıyor. Öğrencilerin okulda gördükleri eğitimlerini desteklemeye yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı Bilgi Evleri’ne bu yıl da yoğun ilgi yaşanıyor.

Bilgi Evleri’ne yoğun ilgi
 Bağcılar Belediyesi’nde “hane halkı” kaydı bulunan öğrenciler Bilgi Evleri’ne kayıt yaptırabiliyor. Kayıt sırasında öğrencilerden nüfus cüzdanı fotokopisi ile 2 adet vesikalık fotoğraf isteniyor.


Bağcılar’da yedi farklı mahallede faaliyet gösteren Bilgi Evleri’ne kayıtlar başladı. Branş öğretmenleri tarafından okul derslerine takviye eğitimlerinin verildiği Bilgi Evleri’nde kurulan kulüpler aracılığıyla öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlanıyor ayrıca sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor.


Kayıt İçin Gerekli Şartlar

Bağcılar Belediyesi’nde “hane halkı” kaydı bulunan her öğrenci Bilgi Evleri’ne kayıt yaptırabiliyor. Kayıt formunu dolduran öğrencilerden nüfus cüzdanı fotokopisi ile 2 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Haftanın belirli günlerinde branş öğretmenleri tarafından verilen derslere katılan öğrencilere İngilizce ve matematik gibi temel dersler de veriliyor. Bilgi Evleri’nde sosyal ve kültürel programlarla kültür gezileri de düzenleniyor. Kulüp çalışmalarının da yapıldığı Bilgi Evleri’nde öğrenciler yeteneklerine uygun olarak kulüplerde görev alabiliyor. Önceki yıllarda 4. sınıftan 8. sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerinin kayıt yaptırabildiği Bilgi Evlerine artık 3. sınıf öğrencileri de alınıyor.

Yeteneklerini Keşfeden Çocuklarımızın Öz Güveni Gelişiyor

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bilgi Evleri’nde resimden müziğe, karikatürden teknolojiye kadar 30’a yakın kulüp çalışmasının yürütüldüğünü belirterek, “Öğrencilerimiz verilen eğitim sırasında yeteneklerini keşfediyorlar. Eğitim müfredatı kapsamında düzenlediğimiz “Kariyer Buluşmaları”nda da önemli isimlerle programlar gerçekleştiriyoruz. “ diye konuştu. Bilgi Evleri Projesi ile öğrencileri daha donanımlı hale getirmek istediklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, şunları söyledi:
“Yedi mahallemizde faaliyet gösteren Bilgi Evimize geçtiğimiz yıl 15 bin civarında yavrumuz devam etti. 22 mahallemizin tamamına Bilgi Evi kazandırmak istiyoruz. Buna paralel olarak öğrenci sayımızı da artırmak istiyoruz. Bilgi Evlerimizin sayısını arttırmak için çalışıyoruz.”

Başkan Çağırıcı ailelere de çocuklarını Bilgi Evlerine yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11