banner56

Bilgi Evleri öğrencileri Camileri Ziyaret Etti

Bağcılarlı Bilgi Evi öğrencileri, Camiler Haftası’nda İstanbul’a değer katan selatin camileri ziyaret ettiler. Minik öğrenciler, yakından görme şansı buldukları camilerin tarihçesi, yaptıran sultan ve padişahlar ile mimarları hakkında bilgi sahibi oldular.

Bilgi Evleri öğrencileri Camileri Ziyaret Etti
 Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, Camiler Haftası münasebetiyle Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen selatin camiler ile diğer tarihi camileri ziyaret ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasını “Camiler Haftası” olarak kutluyor. Bağcılar’da çocukların okul dışındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla hizmete sunulan Bilgi Evleri öğrencileri de Camiler Haftası’nı en iyi şekilde değerlendirdi. Öğrenciler, bir hafta boyunca Osmanlı Devleti’nden günümüze miras olarak kalan selatin camileri ile diğer tarihi camilere ziyaret gerçekleştirdi. Camii ziyaretleri sırasında öğrenciler, camilerin mimarisi ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Camii yetkilileri öğrencilere, camilerin tarihçesi, yaptıran padişah ve sultanlar ile başta Mimar Sinan ve Sedefkar Mehmet Ağa olmak üzere meşhur mimarlar hakkında detaylı bilgi verdiler. Öğrenciler, hafta boyunca Sultanahmet, Eyüp Sultan, Süleymaniye Yeni Camii başta olmak üzere İstanbul’a değer katan camileri ziyaret ettiler.

“ECDADIMIZI VE MİRAS BIRAKTIKLARI ESERLERİ TANIYORLAR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 16 Bilgi Evi’nde 40 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Öğrencilerimiz okulları dışındaki vakitlerini farklı aktivitelere katılarak değerlendiriyorlar. Sosyal ve kültürel programlar kapsamında tarihi ve turistik mekanları ziyaret ediyor, bilgi sahibi oluyorlar. Öğrencilerimiz bu yıl da Camiler Haftası’nı en iyi şekilde değerlendirerek dünyanın en önemli kültür miraslarına ev sahipliği yapan şehrimizin küpesi olan camilerimizi ziyaret ettiler. Onların ecdadımızı ve miras bıraktıkları eserleri yakından tanımasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 13:45

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11