banner56

Bilgi Evleri Çocukları ‘Barış Abi’lerini Unutmadı

Türk Müziğinin efsane ismi Barış Manço, vefatının 19. Yılında Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri tarafından anıldı. Minikler şarkılarıyla büyüdükleri ‘Barış Abi’lerinin önce Moda’daki müzeye dönüştürülen evini ardından da Kanlıca Mezarlığı’nda kabrini ziyaret etti. Çocuklar mezara çiçek bırakıp dua etti.

Bilgi Evleri Çocukları ‘Barış Abi’lerini Unutmadı
 7’den 70’e büyük küçük herkesin sevgilisi haline gelen Barış Manço’nun 19. Ölüm yıldönümü nedeniyle Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri, bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 16 Bilgi Evi’nde müzikten resim yapmaya kadar farklı branşlarda eğitim gören 20 çocuk Barış Manço’nun önce evini ardında da kabrini ziyaret etti.

“Önce müzeyi sonra mezarlığı ziyaret ettiler”

Çocukların ilk adresi ünlü sanatçının yaşadığı semt Moda oldu. Minikler, şarkıcının özel eşyalarının yer aldığı ve müzik çalışmalarını yaptığı Barış Manço Müzesi’ne gitti. Çocuklar, ‘Barış Abi’lerinin kıyafetleri, enstrümanları, traş takımı, notaları, bal mumu heykeli ve daha birçok eşyasının bulunduğu müzeyi gezdi. Rehberlerden detaylı bilgi alan ve adeta zamanda yolculuk yapan çocuklar, ‘Adam Olacak Çocuk Odası’nda bol bol fotoğraf çekildi.

Öğrenciler daha sonra ise Manço’nun kabrinin bulunduğu Kanlıca Mezarlığı’nı ziyaret etti. Mezar başına çiçek bırakan çocuklar dua ettikten sonra ayrıldı.

“Ünlü sanatçının şarkılarını seslendirecekler”

Etkinlikler kapsamında Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi´nde yarın “Barış Manço Özel Programı” gerçekleştirilecek. Barış Manço´nun hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayacak törende özel kostümler giyecek öğrenciler, ünlü sanatçının çok sevilen eserlerini seslendirecek. Ayrıca öğrencilerin yaptığı Barış Manço´yu anlatan resim sergisinin açılışı da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 11:15

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11