banner56

Bilal Erdoğan’a Gözaltı Şoku

Fatih Belediye Başkanı sorgusunda Bilal Erdoğan’ı işaret ederek;

Bilal Erdoğan’a Gözaltı Şoku
 Bu itiraf üzerine Cumhuriyet Savcılığı Bilal Erdoğan’a gözaltı süreci başlattı. Bilal Erdoğan bulunduğu yerde gözaltına alınacak.

Bilal Erdoğan’a Gözaltı Şoku Türkiye’yi sallayan operasyonda gözaltındaki isimlerden AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e yönelik suçlamalardan birisi de “Fatih Belediyesi’nin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak yasadışı olarak imar ve inşaata açılması” iddiası. Bu iddia Başbakan Tayyip Erdoğan’ın erkek çocuğu Bilal Erdoğan’ı da yakından ilgilendiriyor.

Fatih Belediyesi; Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İdare Heyeti Azası olduğu “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)” için kazada sit alanında yükselen talebe yurdunu tamamiyle belediye bütçesiyle yapmış ve geçen ay vakfa “25 seneliğine fiyatsız” tahsis etmişti.

Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, Erdoğan’ın oğlu idareninde olduğu vakın azaları arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de bulunuyor. TÜRGEV’in genel heyet azaları ise Erdoğanailesinden oluşuyor. 

İşte o liste:
Bilal Erdoğan (Başbakan Erdoğan’ın oğlu)
Esra Albayrak (Başbakan Erdoğan’ın kızı)
Serhat Albayrak (Başbakan Erdoğan’ın güveyinin ağabeyi)
Reyhan Uzuner (Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kayınvalidesi)
Ziya İlgen (Başbakan Erdoğan’ın eniştesi)
Şule Albayrak (Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın eltisi)
Ahmet Ergün (Başbakan Erdoğan’ın en yakın arkadaşlarından)
Bülent Turan (AKP İstanbul Milletvekili)
Hasan Can (AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı)
Mevlüt Uysal (AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı)
Mustafa Demir (AKP’li Fatih Belediye Başkanı)
Mehmet Doğan Kubat (AKP İstanbul Milletvekili)
Mustafa Ataş (AKP İstanbul Milletvekili)
Yasemin Solmaz (Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen işadamı Remzi Gür’ün kızı)
Zeynep Feyza Eker Ayhan (Tarım Bakanı Mehdi Eker’in kızı)

Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulan İSEGEV 2012 seneninde isim değişikliğine gider ve TÜRGEV ismini alır. AKP’li belediyelerin desteğiyle vakfın yurt sayısı birkaç senede 10’u aşar. Kabine kararıyla vergi muafiyeti kazanan TÜRGEV’e ait Ümraniye’deki Şule Yüksel Şenler Kız Talebe Yurdu’nun açılışını Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yapar. Yurdun ismini ise Şule Yüksel Şenler olarak Başbakan önerir. Tıpkı Fatih’teki gibi AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da bu vakfın azasıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11