banner56

Beyler Bu bina buraya olmuş mu ?

İstanbul’da 2009 yılının Eylül ayında yaşanan sel felaketinde Basın Ekspres Yolu selden en çok etkilenen yer olmuştu. Mar Yapı tarafından dere yatağında yapılan bu binaya nasıl izin verildiğini anlayabilmiş değiliz. Burada yaşam sürecek insanların can ve mal güvenliği ciddi olarak tehlike atındadır.

Beyler Bu bina buraya olmuş mu ?
Bu binanın ucube bir yapı olduğunu anlamak için  mimar veya mühendis olmaya gerek yok

2009’da yaşanan sel felaketinden
 sonra bir çok yetkili televizyon ekranlarına çıkıp  dere yataklarında yapılan ne kadar bina var ise yerle bir edeceğiz dediler. Üstüne üstlük bu binalar imarlı ve tapulu da olsa diyerek. O zaman bizler bunun yapılamayacağını düşünmüştük.Ancak hiç bir zaman da dere yataklarına imar verileceğini aklımıza getirmezdik. Dere yataklarında ve diğer uygunsuz yerlerde    yer alan binaların yıkıldığını görmedik. Ancak sadece Basın ekspres yolunda 69 tane gökdelen’in yapılacağını ve  yapıldığını  kendi gözlerimiz ile  her gün görüp bu nasıl oldu sorusunu kendimize sormadan edemiyoruz.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Resimdeki Binanın yapıldığı yer 2009 sel felaketinde 1 hafta trafiğe kapatıldı

Bugün olmadık yerlere imar izni verenler İstanbul yaşanmaz hale geldiği zaman bu sefer seçmenden bize oy verirseniz  sizin yaşamınızı tehlikeye atan binaları yıkacağız diyerek oy isteyecekler.

Basın  Ekspres yolu tarihinin en kötü anlarını yaşıyor

Basın Ekspres yolunda dere yatağı üzerinde bina yapımına  izni verenler ve bina yapanlara sorduğunuz zaman dere ıslah edildi hiçbir sorun olmaz diyorlar. Oysa bir atasözümüz derki “Su akar yatağını bulur”  hiçbir mühendislik bilgimiz olmadan  dereleri ne kadar ıslah ederseniz edin onların doğal akış alanında insanların yaşamını tehlikeye atacak binalara izin verirseniz en ya da geç su oralarda intikamını alır.                                        

Siyasi otorite kamu maliyesini döndürmek, proje sahipleri de rant odaklı projelerde kazançlarına kazanç  katmak için can ve mal güvenliğini düşünmeden yapılar yapıyorlar. Aancak gün gelecek her ikisi de pişman olacak ve takdir-i ilahi diyerek son 100 yılın en büyük yağışı geldi diyecekler…

Ülkemizde bir çok kurum ve kuruluş  yapması gerekenleri zamanında yapmayarak bir felaket anında da işin en kolayına kaçarak  takdiri ilahi,ecel             olacakla öleceğe çare yok diyerek kendilerini kandırmaya çalıştıklarını hep görürüz. Yayın Grubu olarak dere yataklarına,sahil kenarlarına , ve yol ortalarına yapılan binalarda er yada geç can ve mal kaybı olacak. Sakın o zaman kimse bize takdir-i ilahi demesin. Kimse bize olacakla öleceğe çare yok demesinler.

Halkın can ve mal güvenliğini  tehlikeye atan binalar

On Altı Dokuz, Otomare Suits ,Pruva 34,Real İstanbul,The veliefendi Park, Bakırköy City,Ataköy Sea Pearl ,Ataköy Haytt Regacy Otel,Beylikdüzü Sky Port Residance ,Levent Safir,Başaşehir Mall Of İstanbul,Yenibosna’daki bir çok proje,Bahçelievler İSTWest ,Sabiha Gökçen Havalimanına giderken  yol güzergahında olan  bir çok ucube yapı. İstanbul’un 39 ilçesinde ahbap çavuş ilişkisine göre kanunlara uygun ancak akla ve vicdana uygun olmayan binlerce konutun bir çoğunu imkanlarımız ölçüsünde halkın haber alma özgürlüğü kapsamında bir çoğunu sizin dikkatlerinize sunacağız

İstanbul ‘un ırzına daha fazla geçmeyin beyler bayanlar...

TOKİ İstedi ,veya şu istedi bu istedi benim direnmeye gücüm olmadı diyen ilçe belediye  başkanları yapılan binalar kanun içinde dahi olsa akla ve etik kuralları uygun olmayan  bina yapımına izin veren herkes gün gelecek hesap  verecek.
Hem kul indinde hem de halk  indinde herkes yaptığının b edelini hem bu dünyada hem de öteki dünyada alacak.
İstanbul Times Yayın Mecrası halkın yararına olmayan her projenin karşısında,    halkın yararına olanlarında yanındayız.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
     

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 14:21

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11