banner56

Bayan Kuaförler; “Psikolog gibi çalışıyoruz”

Bağcılar’da hizmet veren bayan kuaförleri düzenlenen İstişare Toplantısı’nda bir araya gelip dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini ifade ettiler. Kanunlara uygun olarak hizmet verdiklerini ifade eden kuaförler, “En ağır işlerden birisini yapıyoruz. İnsanların sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyoruz. Müşterilerimizin sağlığını düşünerek hijyen ortamında en güzel hizmeti veriyoruz. Kendi sorunlarımızla başa çıkabilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz.” dediler.

Bayan Kuaförler;   “Psikolog gibi çalışıyoruz”

Bağcılarlı kuaförler, Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kahvaltılı istişare programında bir araya geldi. Bayan kuaförler toplantıda sıkıntılarını anlatarak, sorunlarını dile getirdiler. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ilçe sakinlerine en iyi hizmeti verebilmeleri için yardımcı olduğunu ve isteklerini yerine getirdiğini ifade eden kuaförler, “Ağır bir mesleğimiz var. İnsanlara hizmet verirken bir psikolog gibi sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyoruz.” dediler. Kuförler, Bağcılar Belediyesi’nin ruhsatsız açılan işyerleriyle mücadelesini sürdürmelerini istediler.

Birlik Olun, Dernek Kurun
Ülkemizin ve Bağcılar’ın büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, ilçede 48 bin esnafın hizmet verdiğini belirtti. Ülkemizde de artık berberlik ve kuaförlük mesleğinin belirli bir sisteme göre yapılması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, “Meslek odalarına kayıtlı olmayan hiçbir işyerine ruhsat vermiyoruz. Hijyen ve diğer konularda da sıkıntı yaşanmaması için denetimler yapıyoruz.” dedi. Kuaför esnafından birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini isteyen Çağırıcı, “Örgütlü olun. Bir araya gelerek kuaförler ve berberler derneğini kurun.” dedi. Ayrıca kuaför esnafının sosyal ve kültürel gezi programına katılmasını da isteyen Çağırıcı, Mayıs ayında da Kemerburgaz Piknik Alanı’nda birlikte piknik yapma sözü verdi.

Meseleler Olgunlaştıkça Çözüm Bulunuyor
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, bu programlarda mesleki anlamda görüş ve düşüncelerin dile getirildiğini ifade etti. Öztürk, “Burada takdire şayan bir ilgi ve alakayı görmek bizleri mutlu etti. Faydalı bir toplantı oldu. Bu tür meslek kuruluşları ile örgütlerin muhatap alınması gerekiyor. Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı, bu programlarda mesleki örgütlerle bir araya gelerek değişik konuların tartışılmasına imkan veriyor. Bu toplantıların faydasını görüyoruz. Karşılaşılan sorunların çözümü noktasında da bir zemin oluşuyor. Meseleler konuşuldukça olgunlaşıyor, sorunlara çözüm bulunuyor. MASSİT Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abidin Adıgüzel de, yaptığı konuşmada ilçede mesleki kalitenin düşmemesi ve hijyen kurallarına uyulması için denetimlerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Adıgüzel, “Her isteyen gerekli eğitimi almadan kuaför açmamalı. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Meslek Kursu Veriyoruz
Bağclar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Azmi Torun ise verdikleri kurslarla kursiyerleri meslek sahibi yaptıklarını belirtti. Kurs sonucunda sertifika vermediklerini ifade eden Torun, “Merkezimizde kuaförlük ve berberlik dersi veriyoruz. Sizler de hijyen eğitimini ya halk eğitim merkezlerinden ya da çıraklık merkezimizden alabilirsiniz.” dedi. İSMEK kurslarının halk eğitim merkezine bağlı olduğunu da anlatan Torun, “Biz yalnızca eğitim veriyoruz. Belgelendirmesini ise Çıraklık Eğitim Merkezi yapmaktadır.” diye konuştu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11