banner56

Başkan Çağırıcı’dan öğrencilere karne hediyesi

8D Sinema ve yüzme havuzu

 Başkan Çağırıcı’dan öğrencilere karne hediyesi
 Bağcılar’daki okullar 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi yarıyıl tatiline girdi. Karnelerini alan öğrenciler bu dönemi Bilgi Evleri, spor salonları, yüzme havuzu, kültür merkezlerindeki eğitim programlarından faydalanarak geçirecek. Öğrenciler yeni hizmete sunulan 8D sinemasında film, planetaryumda da uzay teknolojisini yakından izleyebilecekler.



Bütün yurtta olduğu gibi 180 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar’da da yarı yıl tatili başladı. Yarıyıl eğitim döneminin kapanış töreni Bağcılar Aşkaleli İbrahim Polat Ortaokulu’nda düzenlendi. Tören sırasında bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, öğrencilere ilçedeki Bilgi Evleri ile kütüphanelerden faydalanmalarını istedi. Artık eğitime para harcanmadığını ifade eden Çakır, “Üniversiteyi de tamamladıktan sonra diploma alarak iş hayatına atılacaksınız. Ancak son nefesimize kadar eğitim devam edecek.” dedi. Günümüzde artık öğrencilerin çok büyük imkanlara sahip olduğunu hatırlatan Çakır, şunları söyledi: “Bizim öğrenciliğimiz döneminde Almanya’daki okullarda yüzme havuzu olduğunu duyardık. Çok şaşırmıştık. Artık sizin de hemen okulunuzun karşısında modern bir yüzme havuzu inşa edildi. Bu havuzdan da faydalanın. Elinizdeki imkanları daha iyi takip ederek eğitiminize devam etmelisiniz.”

Tatilinizi İyi Değerlendirin
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek amacıyla çalıştıklarını belirterek, önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Bağcılar Meydan’da 8D sinema ve uzayla ilgili görsel şölenin sunulduğu planetaryumu hizmete açtıklarını kaydeden Çağırıcı, “Tatile girdiniz. Bu tesislerimizden en iyi şekilde faydalanabilirsiniz. Film izler ve uzayla ilgili görsel olarak bilgi alabilirsiniz. Hizmete sunduğumuz 64 noktadaki güvenli ücretsiz internet hizmetimizden de faydalanın” diye konuştu. Milli Eğitim camiasının kendilerinin verdikleri emekleri hizmete çevirdiklerini de kaydeden Çağırıcı, İbni Sina Lisesi’nin üniversiteye en çok öğrenci yerleştiren okul olduğunu belirtti. Çağırıcı, yakında hizmete açılacak olan öğretmen lokali ile temelini atacakları yeni hükümet ve belediye konakları, 1500 kişilik açılık kapanır amfitiyatronun ilçeye büyük bir sosyal, kültürel ve mimari anlamda zenginlik katacağını da sözlerine ekledi.

Karnenizdeki Zayıfa Üzülmeyin
Yeni hükümet ve belediye konağı ile bölge parklarını hizmete sunacaklarını anlatan Çağırıcı, inşaatı tamamlanan öğretmenler lokalinin açılışını da önümüzdeki günlerde yapacaklarını kaydetti. Çağırıcı, öğrencilere seslenerek, “Karnenizde zayıf olmasına üzülmeyin. Önümüzdeki dönem çalışır düzeltirsiniz. Karnesi iyi olan öğrencilerimizi de kutluyorum. Tatilde Bilgi Evleri, mahalle konakları ve kültür merkezlerini ziyaret edin. 64 noktadaki güvenli ücretsiz internet hizmetimizden faydalanın. “ diye konuştu. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da öğrencilerin bu tatil dönemini çok iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Başarılı Öğrenciler Ödül Verildi
Güler Akdağ ve Efe Turgut adlı öğrencilerin okudukları şiirin ardından İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Başkan Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk dönem 1’incisi Eda Türkyılmaz dönem 2’incisi Zübeyda Kalaycı, dönem 3’üncüsü Beyzanur Beytül ve dönem 4’üncüsü Şahin Avcı’ya ödüllerini verdiler. Okul Müdürü Yahya Öztürk ve Müdür Yardımcısı Nilgün Temel de hizmetlerinden dolayı törene katılan protokole teşekkür amacıyla çiçek sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11