banner56

Başkan Çağırıcı’dan Bağcılar’a bayram hediyesi

Bağcılar’da güvenli ücretsiz internet hizmeti başladı

Başkan Çağırıcı’dan Bağcılar’a bayram hediyesi
 İstanbul Kalkınma Ajansı’nın, “2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen Bağcılarlılara kablolu ve kablosuz güvenli ücretsiz internet hizmetinin verilmesine başlandı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in katılımıyla Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından ilçedeki 64 noktada internet hizmetine başlandı.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın, “2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında” Bağcılar Belediyesi tarafından 64 noktada ücretsiz güvenli internet hizmeti verilmesine başlandı.


En Güvenli İnternet Bağcılar’da

Törenin açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, ‘bir tuş ile’ dünyaya ulaşmanın mümkün olduğunu belirterek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ‘Biz belediyede kağıdı bıraktık, herkes internetten işini halledebiliyor‘ dediğini hatırlatarak, dünyada 2 milyar internete bağlı cihazın olduğunu ve Türkiye’de de bu rakamın 30 milyona ulaştığını kaydetti. Güvenli internet kullanımının önemine de değinen Güler,’’ İnterneti kullanım yaşı 8-10’a kadar indi, risklerini de nazara almalıyız en güvenli internet Bağcılar’da” dedi. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Bağcılar’da güvenli internet hizmetinin kurulduğunu kaydeden Güler, şöyle konuştu:
“Bağcılar Belediyemizde AK Parti’nin belediyecilik anlayışını görebiliyoruz. Bu ilçemiz çok önemli ilçelerimizden birisidir. İstanbul Valiliği dönemimizde eğitimden başlayarak önemli hizmetler yapıldı. Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile Başkanımız Lokman Çağırıcı kardeşim eğitime büyük önem verdi. Sosyal, sanatsal, spor alanlarının yanı sıra bugün de kentsel dönüşümde çok önemli bir çalışmaya imza atıyor. Bağcılar ilçemizde, kurumlarımız arası koordineli uyumlu anlayışın meyveleri veriliyor. Eğitimde, sağlık, güvenlik ve adalette Cumhuriyet döneminin kat be kat ilerisinde hizmetler verildi. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde belediyecilik alanında da başta Bağcılar olmak üzere bütün AK Partili belediyelerimiz çok değerli hizmetler veriyor.”

Başlatılan güvenli internet uygulamasıyla evlere ve işyerlerine güvenli ücretsiz internet hizmeti sunulduğunu belirten Güler, “Sayın Başkanımız Lokman Çağırıcı’nın dediği gibi, ‘bu dönüşümü ve değişimi mutlaka zihinlerde başlatmamız lazım’. Bağcılar’ı böyle değişim ve dönüşüm içinde gördüğüm için çok mutluyum.” diye konuştu. Bakan Güler ilçenin yeni bir hükümet konağına ve belediye binasına da kavuşacağı müjdesini verdi. Güler, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hükümet Konağı’nın yerini bizim almamız gerekirken Sayın Başkanımız Lokman Çağırıcı aldı. Biz de yatırım programına koyduk. Projesini tamamladılar, inşallah seçimden önce temeli atılır. İlçe modern bir belediye binasına da kavuşacak. AB projelerinin bir çoğunun Bağcılar’da gerçekleştirilmesinden dolayı da çok memnun olduğunu ifade etmeliyim.“

21.Yüzyıl İletişim Altyapısını Oluşturuyoruz

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Türkiye İstatistik Kurumu’nun ''2012 Yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması Sonuçları’na göre; hanelerin yüzde 47,2'sinde internet erişim imkanı bulunduğunu belirterek, Türkiye'de her 100 evin 47'sinde internet olduğunu anlattı. Bu önemli mesafe son 10 yılda alınmıştır. Bu oranın kentlerde yüzde 55,5 iken, kırsal yerlerde yüzde 27,3 olarak tespit edildiğini ifade eden Çağırıcı, İstanbul'da da hanelerin yüzde 60,5'inde internet kullanıldığını ve her 5 kullanıcıdan birinin internet üzerinden alışveriş yaptığını ifade etti. Katkılarından dolayı Kalkınma Ajansı’na teşekkür eden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Meydanlarımızda, parklarımızda, bahçelerimizde, yani 64 noktada bugün başlatacağımız internet uygulamasıyla hemşehrilerimiz güvenli ve zararlı içerikten arındırılmış bir internet erişimine ulaşabilecek. Bağcılar’da Güvenli İnternet Projesi; İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. Proje ortağımız Bağcılar Kaymakamlığı ve proje iştirakçisi Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Yaklaşık 1.5 milyon liralık bir proje ve proje bütçesinin % 90’ı İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmaktadır. Bağcılar Belediyesi olarak, 21 yaşında olan ilçemizde 21. yüzyıl iletişim altyapısını oluşturmak için çalışıyoruz. Akıllı kent altyapısının ilk aşaması olarak güvenli internet projesini hayata geçirdik.”
Konuşmaların ardından Bağcılarlılarlılar 22 mahallenin 64 noktasında ücretsiz güvenli internet hizmetine kavuştu. Bakan Güler ayrıca internet sertifikası alan bayan kursiyerlere de hediyelerini verdi. Törende Başkan Çağırıcı da Bakan Güler’e plaket sundu.

Açılış törenine İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, yanı sıra çok sayıda Bağcılarlı katıldı. Törende ayrıca mini bir konser veren Bağcılar Bilgi Evleri müzik grubu öğrencileri ile gösteri sunan folklar ekibi büyük alkış topladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11