banner56

Başakşehir’de spor eğitimi 4 yaşında başlıyor

Başakşehir Belediyesi, 4 yaşında Spor Parkları ile tanışan minik sporculara jimnastik ve sportif beceriler eğitimi veriyor. 4 yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan minikler, 8 yaşından itibaren yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmeye başlanıyor.

Başakşehir’de spor eğitimi 4 yaşında başlıyor
 Başakşehir’de 4 yaşından itibaren Spor Parkları’na gelen minik sporculara, vücut yapılarının hangi sporlara uygun olduğunun saptanabilmesi amacıyla her dört ayda ‘antropometrik’ ölçümler yapılıyor. Ölçümler ve değerlendirmeler sonucunda öğrenciler, 8 yaşına geldiklerinde anatomik özelikleri ve yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilerek bir spor dalında uzmanlaşmaları sağlanıyor. 

 

120 minik sporcu mezun oldu


Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün Başakşehir Spor Parkları’nda jimnastik ve sportif beceriler eğitimi verdiği 120 çocuk, mezun olarak branş seçebilecek aşamaya geldi. Çocuklar için Spor Parkları’nda düzenlenen mezuniyet törenine Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi, Spor Parkları Tesis Amiri Aydın Sarıkuş, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Şampiyonlar Spor Parkları’nda yetişiyor


Programda konuşan Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi, Spor Parkları’nın 3,5 yıldır onlarca başarıya imza attığını belirterek, “Biz, çocuklarımızı 4 yaşından itibaren sportif beceriler eğitimiyle alıp, sonra branşa yönlendirip, motorik ve antropometrik ölçümlerini yaparak müsabakalara hazır hale getiriyoruz” dedi.  

 

Genç sporcular ‘Sporun T’si’ ile takip ediliyor


Yürüttükleri çalışmaların bununla sınırlı kalmadığına dikkat çeken Çelebi, “9-14 yaş arası sporcularımızın gelişimlerini de Sporun T’si projesi ile takip ediyoruz. Bu sistem, uygulamada olan spor modelleri sistemleri içinde ilk olan bir sistemdir. Çocuklarımızı ölçüp branşa yönlendirdiğimiz bu proje, şu anda Türkiye’de ilk defa Başakşehir Belediyesi tarafından uygulanan, Marmara Üniversitesi, Haliç Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından onaylanmış bir projedir. Ayrıca başarılı ve istekli çocuklarımızı tamamen ücretsiz bir şekilde spor akademilerine, beden eğitimi öğretmenliği bölümlerine hazırlıyoruz. Mezun olduktan sonra da isteyenleri spor parklarımızda istihdam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından mezun olan çocuklara madalya ve sertifikaları verildi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 10:21

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11