banner56

Başak AŞ, riskli yapıların tespiti için lisanslandırıldı

Bağcılar Belediyesi iştiraklerinden Başak AŞ, riskli yapıların tespiti konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırıldı.

Başak AŞ, riskli yapıların tespiti için lisanslandırıldı
Bağcılar Belediyesi iştiraklerinden Başak İnşaat Taahhüt ve Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında riskli yapıların tespit edilmesi hususunda lisanslandırıldı. Başak AŞ, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’daki yetki çerçevesinde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne lisanslandırma müracaatında bulunmuştu.

BAKAN BAYRAKTAR’IN ONAYINDAN GEÇTİ

Başak AŞ’nin bu talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın onayından geçti. Başak AŞ’ye gönderilen Lisanslandırma onay belgesinde: “6306 Sayılı ‘Afet Riski AELtındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. Maddesinde yer alan ‘Riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılır ve sonuç Bakanlığa veya İdareye bildirilir’ hükmü ve ilgi (b)’de kayıtlı yönetmeliğe istinaden başvurunuz Bakanlığımızca değerlendirilmiş olup 02.11.2012 tarihli Bakan Olur’u ile riskli yapı tespiti yapmak üzere lisanslandırılmış bulunmaktasınız” ifadeleri yer aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11