banner56

“Barbaros Hayrettin Paşa Parkı Yenileniyor”

Bağcılar’da cadde ve sokakların kaldırım ve yol düzenlemesi sürerken aynı zamanda inşa edilen veya yenilenen parklar da hizmete açılıyor. Yenileme çalışması tamamlanan Barbaros Hayrettin Paşa Parkı da piknik ve spor alanları, yeni çocuk oyun grupları ve peyzajıyla yeni bir görünüme kavuşuyor.

“Barbaros Hayrettin Paşa Parkı Yenileniyor”

İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan ve genç nüfusuyla da dikkat çeken Bağcılar yeni park, yeşil alanlar ve spor merkezlerine kavuşuyor. İlçe sakinleri günlerinin önemli bir bölümünü inşa edilen yeni parklar, bahçeler ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı merkezlerde geçiriyorlar. Öğrenciler ve çocuklar da modern tarzda inşa edilen veya yenilenen park ve spor merkezlerinde fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan aktivitelere katılıyorlar.

İstanbul Times Haber Merkezi


”ÇOCUKLAR VE ENGELLİLER DE KEYİF ALACAK”

Barbaros Mahallesi’ndeki beş dönümlük alana hakim olan Barbaros Hayrettin Paşa Parkı’nın yenilenmesi ile ilgili proje hayata geçirildi. Halen yenileme çalışması devam eden park, 7’den 77’ye her yaştan ve her kesimden ilçe sakinlerinin sohbet edeceği, dinleneceği ve ailesiyle sportif, kültürel ve sosyal aktivitelere katılacağı şekilde düzenleniyor.

Parkta, ilçe sakinlerine yönelik kullanışlı bina, çevre düzenlemesi, spor ve çocuk oyun alanları da bulunacak. Yakında ilçe sakinlerinin hizmetine açılacak olan parkta insanlar aileleriyle birlikte dinlenecek ve hoşça vakit geçirebilecek. Göze çarpan bir peyzaj düzenlemesi yapılacak olan parkta gençlerin basketbol oynayacağı spor sahası da bulunuyor. Kılavuz taşlarla yenilenen parkın zemininin genel görünüşü de göze hitap ederken, aynı zamanda görme engellilerin de rahatça vakit geçirebilmelerine imkan sağlayacak. Çevre duvarları yenilenen ve 300 metrekarelik piknik alanına da sahip olan park, ilçede ilk kez kullanılan renkli ve kullanışlı korkuluklarla donatılıyor. Bağcılar’da ilk kez bir parka konulacak olan ipli tırmanma grubu da çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak.

“YEŞİLİN HAKİM OLDUĞU PARKLARIMIZI MODERN TARZDA İNŞA EDİYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin modern tarzda inşa edilen parklarda çocuklardan yaşlılara ve engelli hemşehrilerine kadar her yaştan insanın hoşça vakit geçirebildiğini belirterek, şunları söyledi:

Modern tarzda dekorasyonla donatılacak olan parkımızda yeşil bitki örtüsünün zenginliğine de dikkat ediyoruz. Park ve bahçelerimizdeki mevcut ağaçları koruduğumuz gibi yeni ağaç fidanları dikiyoruz ayrıca çevreyi de çiçeklerle donatıyoruz.

Her türlü çevre düzenlemesi çalışmasında dokuya zarar vermemeye dikkat ediyoruz. “


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11