banner56

Bakan yardımcısı erdem: “beynini başkasına emanet etmeyecek nesiller için size ihtiyaç var”

Bağcılar’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla gerçekleşti. Erdem, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini beynini başkasına emanet edenlerin gerçekleştirdiğini belirterek, milyonlarca liraya yetişen bir pilotun kendi milletini bombaladığını söyledi. Programda Emekli olan 25 öğretmene şeref belgesi verildi, 60 stajyer öğretmen de Türk bayrağına el basarak yemin edip, göreve başladı.

Bakan yardımcısı erdem: “beynini başkasına emanet etmeyecek nesiller için size ihtiyaç var”
 Bağcılar’daki okullarda görev yapan öğretmenler, Bağcılar Belediyesi tarafından Halk Sarayı’nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı’nda buluştu.  Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Öğretmenler Günü Programları’nda, heyet üyelerine, ‘ilkokuldayken dönemin Başbakanı’nı ve Milli Eğitim Bakanı’nı tanıyan el kaldırsın’ dediğini fakat kimsenin hatırlamadığını ilkokul öğretmenlerini sorduğunda herkesin hatırladığını belirtti. Erdem, öğretmenlerin onurlu duruşuyla ülkenin 2023 ve 2071 hedeflerine varacağına inandığını da belirterek,”81 ilimizde altyapısı tamamlanan üniversite 1 milyon öğretmen ve 100 bini aşkın öğretim görevlimiz hizmet veriyor.”  dedi. 15 Temmuz darbe girişimini beynini başkasına emanet edenlerin gerçekleştirdiğini de ifade eden Erdem, “Bu yaşanan gösteriyor ki, size çok ihtiyaç var. Beynini başkasına emanet etmeyecek nesiller için size ihtiyaç var.” diye konuştu. Erdem, milyonlarca liraya yetişen bir pilotun kendi milletini bombaladığını da kaydederek, “Öğretmenlerimiz, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeli. “ şeklinde konuştu.

“LÜTFEN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GİBİ DAVRANMAYIN”

İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Dr. Osman Günaydın ise, 15 Temmuz’da ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü belirterek, ‘Hizmet adı altında sistemi yozlaştırdılar. İnşallah bu tahribat düzeltilecektir.” dedi. Öğretmenlere tavsiyelerde de bulunan Günaydın, onlara üniversite öğrencileri gibi davranılmaması gerektiğini söyledi. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “ İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize bir üniversite öğretim üyesi gibi ‘dersimi anlattım, dinleyen dinler’, dinlemeyen öğrenemez’ gibi yaklaşımlar hiç doğru değil. Bu Çocuğu eğitmek görevimizdir. Ekmeğimizi maşamızı oradan alıyoruz. “ dedi.15 Temmuz’a değinerek konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Fetö terör örgütünün işgal girişimi başarılı olsaydı büyük sıkıntılar yaşayacaktık. Yeniden kurtuluş savaşı mücadelesi verecektik.” dedi.

“1 YILDA 26 OKUL ARAZİSİ KAZANDIRDIK”

1992’de ilçe olduğunda Bağcılar’da 21 okul olduğunu şimdi ise özel okullarla birlikte 184 okula ulaştıklarını söyleyen Çağırıcı, “İlçemizde 180’i aşan okul hizmet veriyor. Son 10 yılda hayırseverlerimizin de desteğiyle 60 okul inşa ederek hizmete sunduk. Son 1 yılda kamuya 26 okul arazisi kazandırdık. Bu bir rekordur. “ diye konuştu.  Tekli eğitime geçen ilk ilçe olacaklarını da belirten Çağırıcı, İBB ile birlikte okullara kapalı spor salonu inşa ettiklerini anlatarak, okullara 7 halı saha da inşa edeceklerini sözlerine ekledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da öğretmenlerden vicdanı hür nesiller yetiştirmelerini istedi.

 “HİZMET VE ŞEREF BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ”      

Programın ilerleyen dakikalarında fedakarca hizmet veren ve emekliliği gelen 25 öğretmene Hizmet Şeref Belgeleri protokol tarafından verildi. Programda ayrıca 60 stajyer öğretmen de Türk bayrağına el basarak yemin edip, göreve başladı. Programın ilerleyen anlarında sahne alan Öğretmenler Korosu da seslendirdikleri şarkı ve türkülerle geceye renk kattı. Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Bağcılar Askerlik Şube Başkanı Erhan Yıldız, muhtarlar, meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 10:58

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11