banner56

Bakan ünal engelli yazar ve çizerlere hayran kaldı

CNR EXPO Kitap Fuarı’nın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yapıldı. Kurdeleyi keserek fuarı hizmete açan Bakan Ünal, Engelli yazar ve çizerlerin eserlerinin yer aldığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı Standı’nı ziyaret etti.

Bakan ünal engelli yazar ve çizerlere hayran kaldı
NR EXPO Kitap Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
Açılış töreni sırasında kitap fuarının hayırlı olması dileğinde bulunan Bakan Ünal daha sonra Engelsiz Kalemler Standı’nda yer alan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı Standı’nı ziyaret etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın eşlik ettiği ziyaret sırasında Bakan Ünal, Engelliler Sarayı Yazarlık Atölyesi ile Çizerlik Atölyesi kursiyerlerinin eserlerinin sergilendiği stant hakkında bilgi aldı. Bakan Ünal, ‘İhanetle Mücadele Karmaşa’ adlı kitabın yazarı Furkan Uğur Eşitti ve ‘Paşalar Divanı yazarı’ Talha Yıldız ile sohbet etti.  Bakan Ünal, daha sonra şiir kitapları bulunan engelli yazar Senem Ünal’ın ‘Kalemin Ucundaki Yaşam’ adlı kitabını inceledi. Kitabıyla ilgili bilgi veren Senem Ünal, Bakan Ünal’a imzaladığı kitabını hediye etti. Yine Bakan Ünal, engelli Fatma Şahin’in ‘Arafta Kalan Kahkahalar’ eserini inceledi. Şahin, sohbet sırasında Bakan Ünal’a kitabıyla ilgili bilgi verdi.
“DOĞUŞTAN İKİ KOLU OLMAYAN MUHAMMED’İN RESMİNİ BEĞENDİ”
Bakan Ünal ayrıca doğuştan iki kolu olmayan Engelliler Sarayı Çizerlik Atölyesi kursiyeri Muhammed Uğur ile yakından ilgilendi. Uğur’un resimlerini çok beğenen Bakan Ünal, kendisini tebrik ederek başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu. Bakan Ünal Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya “Engellilere yönelik yaptığınız çalışmalardan ve hizmete sunduğunuz projelerden dolayı sizi tebrik ediyorum.” diye konuştu. Başkan Çağırıcı, Bakan Ünal’ı engelli ve engelsiz kursiyerlerin değişik branşlarda kurs gördüğü Engelliler Sarayı’na davet etti. Engelliler Sarayı standı 04-13 Mart 2016 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Bu arada Engelsiz Dünya Platformu Çatısı altında engelli yazarlar da eserlerini sunma imkanı buldular. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 11:33

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11