banner56

Bakan Şahin: “Yasal Altyapı Var Ancak Uygulamada Sorun Var”

‘”Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Bağcılar İlçesi Pilot Uygulama Merkezi Projesi Açılış Konferansı Bağcılar Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Bakan Şahin: “Yasal Altyapı Var Ancak Uygulamada Sorun Var”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği “Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği” projesi kapsamında Bağcılar Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi’nde bir konferans düzenlendi. Konferansın açılışı öncesinde kadın, çocuk ve yaşlıları bilinçlendirmek ve hukuki eğitim konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırlanan tanıtım filmi gösterildi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada önemli bir konu başlığı altında toplandıklarını belirterek, çağın hastalığına derman olmak ve gerekli tedaviyi yaptırmak istediklerini ifade etti. Şahin, “Tarım sanayi devrimi, kentleşme göç, derken bugünlere geldik. Bilgi çağını yönetmek ve bilgi ekonomisini yönetebilmek için bilgiyi kullanabilmeliyiz. Çünkü bilgi güçtür.” dedi. Hukuk devleti normlarında yasa makinasına dönüştüklerini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:
“O kadar çok yasa yaptık ki; hedefimiz hukuk devleti olmak bütün mevzuatları taramak tedbirleri almaktır. Bu önemli bir çatı ama yeterli mi, değil. Bu çalışmaları yapmalıyız. Yasal altyapı var ancak uygulamada sorun var.”

Şahin, toplumdaki farkındalılığı geliştirmek için de yasal altyapıya paralel olarak uygulama ve zihinsel dönüşümün de başarılması gerektiğine vurgu yaptı. Şahin, sorunları çözebilmek için yasal mevzuatı bilmenin de önemine dikkat çekerek, “Çağdaş dünyada yasal mevzuatta ne varsa bizde de var. Önemli bir çalışma yaptık. Kadın ve çocuk hakları, dezavantajlı gruplar olan engelli ve yaşlı hakkını - hukukunu koruyan bir anlayışı getirdik. Çalışma hayatını değiştirecek iş kanunlarını değiştirdik. Yaşama dair her türlü kanunu değiştirdik.” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul’da sosyal belediyeciliği başlattığını da kaydeden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bağcılar Belediyemizin yol su elektrik gibi belediyecilik anlamında bir talebi var mı? Yeni bir kampanya dönemine giriyoruz. Şimdi insan odaklı sosyal belediyecilik ön plana çıktı. İnsanımızın ihtiyacı olan bir takım hizmetleri onların ayağına götürmemiz gerekiyor. Aile avukatlığı ve aile hekimliği gibi. Küçücük bir destekle aile birliğini koruyabiliyoruz. Koca bir yuvayı kurtarıyoruz.”
“Pozitif Ayırımcılık Arttı”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Bağcılar’da bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık döneminde başkan yardımcısı olarak görev yaptığı sırada ilçede Aile Parkı’nı açtıklarını belirten Çağırıcı, “Türkiye gündemine oturmuştu. Oradaki niyet ailelerin huzur içerisinde oturabileceği bir yer Maksadımız ailelerin huzur içerisinde oturacağı bir mekan yapmaktı. Ama yanlış anlaşıldı.” dedi. İlgi alanına alınmayan her konunun istismara açık olduğunu kaydeden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Bu ülkede engelli bireyler yıllarca mafya ve dilenci rolünde oynatıldı. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Sayın Bakanımız Fatma Şahin döneminde pozitif ayırımcılık daha da arttı. Önceki yıllarda yasal destek ve hukuki altyapı hazır değildi.” dedi.


İkinci Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi’mizi Açacağız

Bireylerin mutluluğunun ailenin mutluluğu ailenin mutluluğunun da toplumun mutluluğu olduğunu vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Kadını, engellisi, çocuğu mutlu değilse o toplumun mutlu olması beklenemez. Kadınların annelerin hayat standardı uygarlığın göstergesidir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘içinizdeki en hayırlı kimseler hanımlarına en iyi davrananlardır’ buyurmuştur. 12. Yılına girdiğimiz “Mutlu Yuva Huzurlu Toplum” seminerlerimiz devam ediyor. Kursiyerlerimiz bu binamızda 35’in üzerinde branşlarda meslek öğreniyor. Kalkınma Ajansı, İŞKUR; Halk Eğitim Merkezi ve Avrupa Birliği projeleriyle kurs çalışmaları sürdürülüyor. Bu binanın açılışını Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile birlikte yapmıştık. Dördüncü yılına giriyor. İkinci binamızın yeri ve projesi de hazır.İnşallah ikincisini de hizmete açacağız”
Adalet ve Hukuk Derneği Başkanı Süleyman Taşbaş ise konuşmasında gelişmiş ülkelerde devletin şeffaf olmasına önem verildiğini belirterek, “Örgütlü toplum çağdaş demokrasinin vazgeçilmezidir.” dedi. Taşbaş, Aile Avukatlığı ile Aile Rehberliği’nin ve insanların çeşitli sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Bakan Şahin Bağcılar Belediyesi Aile Okulu Sınıfını Ziyaret Etti
Konuşmaların ardından Bakan Şahin, Başkan Çağırıcı, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur ve Dernek Başkanı Taşbaş toplu halde aile fotoğrafı çektirdi.
Programın sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi’nin 3.katında bulunan Bağcılar Belediyesi Aile Okulu Sınıfı’nı ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.
Konferansa Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11