banner56

Bagimder’li öğrencilerden ilahi dinletisi

Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği (BAGİMDER) tarafından düzenlenen Özel Program yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadir Kuş İmam Hatip Okulu öğrencileri programda okudukları ilahilerle davetlileri duygulandırdılar. Programda ayrıca okullarında başarılı olan öğrencilere de ödülleri verildi.

Bagimder’li öğrencilerden ilahi dinletisi
 Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği (BAGİMDER) Özel Programına ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Hz. Mevlana’nın ‘değerlere tutunun’ sözüne atıf yaparak, Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği’nin (BAGİMDER)  bu anlamda önemli bir hizmeti yerine getirdiğini aktardı. Anlamlı bir programda buluştuklarını ifade eden Kaynarca, “Güzel işler yapan derneğimize hep birlikte sahip çıkalım.” dedi.

“DUALARIMIZ SAVAŞ VE ZULÜM ALTINDA YAŞAYAN İSLAM ALEMİNE GİDİYOR”

Ramazan ayında paylaşma ve kardeşlik duygularının geliştiğine dikkat çeken Kaynarca, iftar sofralarından tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğu için duaların yükseldiğini ifade etti. Kaynarca şöyle konuştu:”Her gece sadece Türkiye için değil savaş ve zulüm altında yaşayan tüm İslam alemi için dualar gönderelim. Niyet hayırsa akıbet de hayır oluyor.”

“YURT BİNASI YENİ DÖNEME HAZIR OLACAK”

BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de konuşmasında dernek olarak önemli hizmetlerde bulunduklarını belirtti. Demirkapı Mahallesi’nde 130 öğrencinin barınacağı yurt inşa ettiklerini anlatan Dönmez, tamamlanır tamamlanmaz 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda hizmete sunacaklarını kaydetti. Öğrenciler için eğitici seminer, kurs ve kamplar düzenlediklerini hatırlatan Dönmez, “Ailelerinin de geniş katılımıyla sabah namazı programları düzenliyoruz. Kermesler düzenliyoruz. İhtiyaç sahipleri, aziz şehitlerimizin yakınları, terör sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanların boynu bükük kalmaması için faaliyetlerde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÜMMET OLARAK BİRBİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ”

Dünyanın dört bir tarafındaki İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı aktığının altını çizen Dönmez, Bağcılar’da 50 bin Suriyeliye de Ensar olduklarını belirtti. Dönmez, “İslam coğrafyasının yüzü Türkiye’ye bakıyor. Bizden yardım bekliyorlar. Ümmet bilinciyle çok çalışmalıyız birbirimize destek olmalıyız” dedi.

“ÖĞRENCİLER BÜYÜKLERİNİ DUYGULANDIRDI”

Konuşmaların ardından davetliler Fuat Şimşek’in okuduğu Kur’an tilavetini dinledi. Ardından Kadir Kuş ve Selahattin Eyyubi İmam Hatip Okulları İlahi Grubu okudukları ilahilerle davetlilerin takdirini topladı. Kadir Kuş İmam Hatip Okulu öğrencisi Muhammet Yumlu da okuduğu gazellerle alanı dolduranları duygulandırdı. Programın ilerleyen dakikalarında başarılı öğrencilere de ödülleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 11:23

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11