banner56

Bağcılarlı milli atletler Rio’da madalya için koşacak

Rio Olimpiyatları Paralimpik Yarışlarında ülkemizi temsil edecek olan Bağcılarlı milli atletler Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Hacet ve Nurşah Usta çalışmalarını antrenör Ömer Cantay refakatinde sürdürüyor. 2 Eylül’de Rio’ya hareket edecek olan milli atletler, ülkemize madalyalarla dönme sözü verdiler.

Bağcılarlı milli atletler Rio’da madalya için koşacak
Engelli Milli Takımımızı Rio Olimpiyatları Paralimpik Yarışları’nda temsil edecek olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor kulübü atletleri hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.  Atatürk Olimpiyat Stadı’nda her gün sıkı şekilde antrenman yapan atletler, madalyalarla dönerek ülkemize büyük bir sevinç yaşatacaklarını söylediler.
Bağcılarlı milli atletler Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Hacet ve Nurşah Usta çalışmalarını antrenör Ömer Cantay eşliğinde sürdürüyor. Olimpiyat kotası alarak yarışlara katılma hakkı elde eden milli sporcuların disiplinli şekilde hazırlandıklarını belirten Cantay, “1 yıldır hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizi Paralimpik Oyunları’nda ilk kez 2004 yılında ben temsil etmiştim. Şimdi de hep birlikte bu heyecanı yaşıyoruz. Haftanın altı günü çift idman yapıyoruz. Milli atletlerimizi Rio Olimpiyatları’nda Çin ekibinin zorlayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

“SEVİNÇ YUMAĞI OLUŞTURACAĞIZ”
Ülkemizi 100, 400,800 ve bayrak yarışında temsil edecek olan ekip, 15 Temmuz tarihinden sonra büyük bir sıkıntı yaşayan ülkemize altın madalyalarla dönerek sevinç yumağı oluşturmak istediklerini belirttiler. Engelli şampiyon milli atlet Hamide Kurt, sekiz yıldır atletizm sporunu yaptığını belirterek, “Katar’da düzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası’nda 100 metrede Dünya  İkincisi oldum. İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda da 100 metrede Avrupa rekoru kırarak 1’inci oldum. İnşallah Rio’dan da madalyalarla döneceğim.” dedi.  Kurt, spor yaşamı boyunca kendisine destek veren başta Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı olmak üzere ailesi ile sporcu arkadaşlarına da teşekkür etti. Altı yıldır atletizm sporunu yaptığını kaydeden Zübeyde Süpürgeci de Dünya Paralimpik Şampiyonası’nda 4’üncülük elde ettiğini belirterek, “Bu yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya kazandım. Tunus Grand Prix’inde 100 metrede yarışarak olimpiyat barajını geçtim. İnşallah Rio’dan da madalya alarak döneceğim.” şeklinde konuştu. Zeynep Hacet de 1,5 yıldır atlet olarak spor yaptığını belirterek, “İsviçre Grand Prix’in de 4x400 metredeki bayrak yarışında Rio’ya katılma hakkı kazandım. İnşallah oradan da madalya ile döneceğim.” dedi. Milli atlet Nurşah Usta da İsviçre’de düzenlenen Paralimpik Yarışları’nda 4x400 metrede yarışarak kotayı aldığını söyledi. Usta, Türkiye’ye madalyalarla döneceklerini söyledi.

“RİO’DAN DA MADALYALARLA DÖNECEKLERİNE İNANIYORUM”
Milli atletlerin son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında büyük başarılara imza attıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar ailesi olarak Rio Olimpiyatları heyecanı  yaşadıklarını belirtti. Çağırıcı, “Atletlerimizle gurur duyuyoruz. Katar, Tunus, İsviçre’de ve İtalya gibi birçok ülkedeki yarışlarda büyük başarılar elde ettiler.  Milli atletlerimiz hem ülkemizin hem Bağcılarlılar olarak bizlerin yüzlerini güldürüyor. Rio’dan da madalyalarla döneceklerine inanıyorum. Her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 12:54

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11