banner56

Bağcılarlı engellilerin piknik ve miniatürk keyfi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Emirgan Korusu’ndaki pikniklerinde hoşça vakit geçirdi. Piknik sonrası Miniatürk’e geçen öğrenciler kentin ve Osmanlı coğrafyasının tarihi ve turistik yerlerinin maketlerini görme ve tanıma imkanı buldular.

Bağcılarlı engellilerin piknik ve miniatürk keyfi
Bağcılar Belediyesi Engelli kursiyerleri, baharın gelişini İstanbul Sarıyer’deki boğaz kıyısında bulunan Emirgan Korusu’nda düzenledikleri piknikle karşıladı.
Dört bir yanı laleler ile süslü Emirgan Korusu’na giden engelli kursiyerler, boğaz manzarası eşliğinde piknik yaptılar oyunlar oynadılar. Engelli kursiyerler pikniğin ardından ülkemiz ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin maketlerinin bulunduğu Miniatürk’e geçerek Selimiye ve Ayasofya Camii, Galata Kulesi, Safranbolu Evleri, Sümeli Manastırı, Kubbetüs Sahra ve Nemrut Dağı kalıntılarından oluşan eserleri yakından incelediler.


“HER BAHAR AYINI PİKNİKLE KARŞILIYORUZ”


Düzenledikleri sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kursiyerlerimiz Engelliler Sarayımızda bir yıl boyunca ahşap, resim, kuaförlük, kek ve pasta, yemek yapma gibi değişik branşlardaki kurslarımıza katıldılar. Onların görgü ve bilgilerini arttırmak amacıyla sosyal ve kültürel geziler düzenliyoruz. Tarihi ve turistik yerleri, manevi önderlerimizin kabirlerini ziyaret ediyorlar. Her bahar ayını da düzenlediğimiz pikniklerimizle karşılıyoruz. Onların en iyi şekilde yaşamaları için Bağcılarlılar olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin dualarıyla bereketimiz artıyor. Onlar ilçemize ayrı bir değer katıyor. Biz onlarla mutluyuz.”
 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 17:12

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11