banner56

Bağcılarlı engelliler, Yaşlılar Haftası’nda Darülaceze’de kalan yaşlıları ziyaret etti

Bağcılarlı engelliler, Yaşlılar Haftası’nda Darülaceze’de kalan yaşlıları ziyaret ettiler. Büyükleriyle sohbet eden ve tavla oynayan engelliler, karanfil vererek saygı ve sevgilerini ifade ettiler. Ziyaretten dolayı mutlu olan Darülaceze sakinleri de hatıralarını paylaştıkları özel misafirlerini türküler eşliğinde uğurladılar.

Bağcılarlı engelliler, Yaşlılar Haftası’nda Darülaceze’de kalan yaşlıları ziyaret etti
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Yaşlılar Haftası’nda büyüklerini unutmadılar. Yaşlıların ömürlerinin geri kalanını geçirdikleri Darülaceze’yi ziyaret eden engelli kursiyerler, büyükleriyle bolca sohbet ederek hal ve hatırlarını sordular. Darülaceze sakinleri engellileri güler yüzle karşılarken, Ercan Pişirir adlı sakin ise sazı eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirdi.
 Bağcılar Belediyesi tarafından engellilerin  meslek öğrenmesi ve iş sahibi olması amacıyla hizmete sunduğu Engelliler Sarayı kursiyerleri anlamlı bir ziyarette bulundular. Darülaceze’yi ziyaret eden 40’ı aşkın engelli ve engelli yakını kursiyer, büyükleri ile hoşça vakit geçirdiler. Darülaceze sakinlerine karanfil veren engelli kursiyerler, onlarla sohbet ederek hal ve hatırlarını sordular. Darülaceze bahçesinde devam eden ziyaret sırasında yaşlılar, ziyaretçileriyle güzel anılarını paylaştı. Ziyaret engelli kursiyerlerin ikram ettiği lokumlardan tadılarak devam etti.
“DARÜLACEZE’NİN MECNUNUYUM”
Engelliler ile Darülaceze sakinleri arasındaki tavla müsabakası da çekişmeli geçti. Bu sırada eline sazını alan Ercan Pişirir adlı Darülaceze sakini engelli ziyaretçilere birbirinden güzel türküler seslendirdi. Engelli ziyaretçilere yedi yıldır Darülaceze’de kaldığını anlatan Pişirir, “Ben Darülaceze’nin mecnunuyum.” derken memnuniyetini dile getirdi. Pişirir türkü söylerden engeliler ve diğer büyükleri ona eşlik etti.  Ziyaret sırasında ayrıca Darülaceze Başkan Yardımcısı Ümit Ünal, sakinler ve engelliler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
“BAĞCILAR AİLESİ OLARAK YAŞLILARA SAYGIMIZ SONSUZ”
Engelli kursiyerlerin her yıl Yaşlılar Haftası’nda büyüklerini unutmadıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ecdadımız gelecek nesillere büyüklerine saygı ve küçüklerine de sevgi göstermeyi aşılamıştır. Bağcılar ailesi olarak hizmetlerimizi bu şuurla yürütüyoruz. Engelliler Sarayımızda kurs gören ve meslek sahibi olan kursiyerlerimiz örnek davranışta bulunarak her yıl yaşlı insanlarımızın yaşadığı Darülaceze’yi ziyarette bulunuyorlar. Onlarla sohbet ederek duygularını paylaşıyorlar. “ şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 12:48

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11