banner56

Bağcılarlı Engelli Gençlerin Askerlik Sevinci

Engelliler Haftası nedeniyle askere gidecek engelli gençler için kına gecesi düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kına gecesinde engelli asker ve aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

Bağcılarlı Engelli Gençlerin Askerlik Sevinci

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Engelliler Haftası’nda sembolik olarak askerlik vazifesini yerine getirmek üzere uğurlandı. Engelli Kursiyerler Hasdal Askeri Kışlası’nda diğer engelli arkadaşlarıyla birlikte bir gün boyunca sembolik askerlik vazifelerini yerine getirecekler.
“KINA GECESİNDE EĞLENDİLER”
Askere uğurlama töreni öncesinde Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Kına Gecesi düzenlendi. Programda bolca eğlenen asker adayı engelli gençlerin eline kına yakıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada ülkemizde asker ocağı için ‘peygamber ocağı’ ifadesinin kullanıldığını belirtti. Bu ocağın neferleri olan her askerin de Mehmetçik olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Bizde 3 nedenle kına yakarlar. Birincisi; gelinlik kıza, ikincisi kurbanlık koça üçüncüsü de askere giden yiğitlerimize. Gerek ailelerinin gerekse engelli kardeşlerimiz için bir günlük sembolik askerliğin ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar mutlu olduklarına geçmiş yıllardaki törenlerden şahidiz.” diye konuştu.  Belediye olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmalara da kısaca değinen Çağırıcı, “Sembolik de olsa bugün vatani görevinizi yapacaksınız. Hayırlı teskereler diliyorum. Her zaman sizlerin yanındayız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 13:06

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11