banner56

Bağcılarlı Çocuklardan Suriyeli Öğrencilere Sürpriz Ziyaret

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Dünya Çocuk Günü kapsamında Sirac Suriye İlkokulu'nu ziyaret ettiler.

Bağcılarlı Çocuklardan Suriyeli Öğrencilere Sürpriz Ziyaret
Okulda eğitim gören öğrencilere kırtasiye malzemesi ile çeşitli hediyeler veren çocuklar, birbirleriyle de sohbet ettiler. 
Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Dünya Çocuk Günü'nde Suriyeli kardeşlerini unutmadı. Üyeler, Suriyeli göçmen ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü 5 katlı SiracSuriye İlkokulu'nu ziyaret etti. Kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen gezi programında çocuklar, Suriye öğrencilerle tanıştılar bol bol sohbet ettiler.
"İLÇEDEKİ ÇOCUKLAR BİZDEN UZAK DURMASIN"
Suriyeli öğrenciler sohbet sırasında İstanbul'daki yaşamlarını da paylaştılar. Bazı Suriyeli çocukların ülkelerindeki savaş sırasında yakınlarını kaybettiklerini söylemesi öğrencileri üzdü. Okulda sağlıklı ve güzel bir ortamda eğitim gördüklerini anlatan çocuklar, kendilerine bu imkanı sunan ilçe yöneticilerine teşekkür ettiler. Ülkelerini çok özlediklerini ifade eden Suriyeli öğrenciler, "İnşallah savaş bittikten sonra evimize döneceğiz."dediler. Kendilerinin de Müslüman olduklarını belirten Suriyeli çocuklar, tüm çocuklara seslenerek, "Bağcılar'daki çocukların bizimle tanışmasını ve yardımcı olmasını istiyoruz. Bizden uzak durmasınlar. Yanımıza gelip konuşsunlar arkadaş olalım. Birlikte oyun oynayalım, ders çalışalım." dediler.
"HARÇLIKLARINI PAYLAŞACAKLAR"
Ziyaret sırasında Çocuk Meclisi Hukuk İnsan Hakları ve Çocuk Hakları İhlallerini Önleme Komisyonu üyeleri de, Suriyeli öğrencilere yardımcı olmak için çalışma yapacaklarını belirttiler. Çocuklar ayrıca Bağcılar'daki öğrencilerin harçlıklarını onlarla paylaşması için de faaliyette bulunacaklarını kaydettiler. Ziyaret sonunda üyeler yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemesini öğrencilere hediye olarak verdiler.  

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 13:32

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11