banner56

Bağcılar’ın Yetenekli Çocukları Ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle yetenekli çocukların değerlendirilmesi amacıyla bir yıl önce başlatılan “Çocuk Yetenekler Projesi” kapsamında başarılı olan 107 öğrenci ödüllendirildi. Lisans alarak sevenlerine gurur yaşatan sporcular uluslararası turnuvalara katılabilecek. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başardığına hep birlikte şahitlik ettik” dedi.

Bağcılar’ın Yetenekli Çocukları Ödüllendirildi
 Bağcılar’da çocukların sahip olduğu sportif yeteneklerin ortaya çıkarılması, bu yeteneklerin geliştirilmesi ve toplum hayatına aktif olarak katılımlarının sağlanması amacıyla bir yıl önce başlatılan “Çocuk Yetenekler Projesi” sona erdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda projenin kapanışı için düzenlenen törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, projenin destekçi kurum temsilcileri, sporcular ve yakınları katıldı.

“Birlikte yapılan çalışmaların hedefe nasıl ulaştığını gördük”

Programda konuşan Başkan Çağırıcı, “Başta bu işe öncülük eden sporcularımız ve öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Birlikte yapılan çalışmaların hedefe nasıl ulaştığının en güzel örneklerinin bir tanesini bugün burada görüyoruz. Bağcılar Belediyesi olarak aldığımız projeleri hedefine ulaştırmış bulunuyoruz. Çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başardığına hep birlikte şahitlik ettik” dedi.

İsmet Öztürk ise “Bağcılar nüfusu kalabalık ama genç bir ilçemiz. 6 branşta 100’ün üzerinde çocuğumuzun bu anlamlı projede başarı hikayelerini nasıl gerçekleştirdiğini hep birlikte görmüş olduk. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Proje koordinatörü Burak Şit ise şunları söyledi: “Çocuklarımız yorucu bir eğitim sürecinden geçtiler ancak verdikleri emeklerin karşılığını aldılar. Sporcularımıza bundan sonraki sınavlarında başarılar diliyorum” dedi.

“Lisansını alan sporcular uluslararası turnuvalara katılacak”

Protokol konuşmalarının ardından futbol, karate, tekvando, güreş, yüzme ve engelli boccia dallarında aldıkları eğitim sonunda başarılı olan 107 öğrenciye lisans, başarı sertifikası ve madalyaları verildi. Ayrıca 6 branşta birinci olan sporculara kupa da verildi. 7-14 yaş aralığında bulunan lisanslı sporcuların uluslararası turnuvalara katılacağı belirtildi.

Projeye Bağcılar Belediyesi’nin yanında Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı, Bağcılar Spor Kulübü, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınbaş Üniversitesi ve Bağcılar Engelliler Gençlik ve Spor Derneği destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 10:36

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11