banner56

Bağcılar’ın “En”Leri Görkemli Bir Şölenle Ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi tarafından eğitim ve sporda gerek yurt içi gerekse yurtdışında 32 branşta dereceye giren 537 genç için 23. Gençlik Şöleni düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan dev şölende başarılı gençler hem eğlendi hem de ödüllendirildi.

Bağcılar’ın “En”Leri Görkemli Bir Şölenle Ödüllendirildi
 “Sporun Yeni Kenti” sloganıyla örnek projelerin gerçekleştirildiği Bağcılar’da başarılı öğrenci ve sporcuların ödüllendirildiği 23. Gençlik Şöleni düzenlendi. Bağcılar Belediyesi tarafından Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen dev şölene yoğun ilgi oldu. Katılımcılar, şölen başlamadan saatler öncesinde salondaki bütün koltukları doldurdu. 

Program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bağcılar olarak dolu dolu günler geçiriyoruz. Bir yıl boyuna öğrenci ve sporcu kardeşlerimizin yaptıkları etkinliklerden aldıkları başarılı derecelerin hasat günü geldi. Bağcılarlı hemşehriniz olarak sizinle gurur duyuyorum. Bütün öğrenci ve sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“İstiyoruz ki bir sonraki süreçte yeni heyecanlar ortaya çıksın”

İlk önceliklerinin eğitim ve spor olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Bağcılar ülkemizin en genç nüfusuna sahip yerleşim yerlerinden bir tanesi. 150 bini aşkın öğrencisiyle 10 binlerce sporcusuyla başarıya koşan bir ilçemiz. Belediye olarak her zaman birinci önceliğimiz eğitim ve spor oldu. Bağcılar bunu hak ediyor. Özellikle gençlerimize yapmış olduğumuz yatırımların semeresini de işte burada görüyoruz. Yüzlerce gencimizi ve öğrencimizi ödüllendiriyoruz. İstiyoruz ki bir sonraki süreçte yeni heyecanlar ortaya çıksın ve yeni başarılar elde edilsin. Öğrencilerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçteki yatırımlarımızda da aynı önceliğimiz devam edecek. Gençliği gerçekten çok önemsiyoruz. Bayrağına, dinine, vatanına bağlı nesiller yetişmesi konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçmadık kaçmayacağız” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de “Şölenin ülkemize, milletimize ve gençlerimize hayırlı olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. 23 yıldır bu geleneği yaşatan, bugünlere getiren ve buna katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve onların arkasındaki öğretmenleri, anne babaları kısaca emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Genç kavram olarak hazine anlamına geliyor. Gençlik bu ülkenin istikbali. Bu gençlerimiz bizim medarı iftiharımızdır” şeklinde konuştu.

 

“Sizler ailemizi gururlandırdınız ve başarıyla temsil ettiniz”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise şunları söyledi: “Gençlik ve gelecek iki güzel kavram. Gençlerimiz güzelse geleceğimiz aydınlık, gençlerimiz çalışkansa geleceğimiz üretken. Bilinmelidir ki gençlik bir toplumun geleceğidir. Gençlik ilk bahar mevsimidir. Gençlik bir fidandır kökü mazisi olan. Bağcılarda sen ben yok Bağcılar büyük bir aile. Sizler ailemizi gururlandırdınız ve başarıyla temsil ettiniz. Bizim gurur kaynağımızsınız. Hepinizi tebrik ediyorum”

Açılış konuşmalarının ardından 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında YKS ve LGS ile karateden atletizme kadar hem ülkemizde hem de uluslararası platformlarda 32 kategoride başarı gösteren 537 genç ödüllendirildi. Dereceye girenler arasında 4 Dünya 1.’si, 8 Dünya 2.’si, 14 Dünya 3.’sü, 4 Avrupa 1.’si, 3 Balkan 1.’si, 42 Türkiye 1.’si, 60 İstanbul 1.’si, 52 Lise 1’.si, 2 LGS 1.’si de bulunuyor.

Temponun bir an bile olsa düşmediği şölen, renkli görüntülere sahne oldu. Bilgi Evleri öğrencileri verdikleri konser ve folklor gösterisiyle davetlileri coşturdu. Salondaki bazı katılımcılar müziğe ayak uydurup miniklere eşlik etti. Gençlik Merkezi kursiyerleri ise davul şovuyla izleyenlerin nefesini kesti.

Müzik dinletisiyle sona eren Geleneksel 23. Gençlik Şöleni’ne İlçe Emniyet Müdürü Murat Taner, İlçe Müftüsü Ekrem Saylam, meclis üyeleri, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 13:08

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11