banner56

Bağcılar’daki Altınbaş Üniversitesi’nde 82 Ülkeden 2500 Öğrenci Eğitim Görüyor

Eğitim hayatında 10 yılı geride bırakan Altınbaş Üniversitesi, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı törenle açıldı. Türk öğrenci sayısına göre en fazla uluslararası öğrenci bulunduran üniversite unvanını taşıyan Altınbaş Üniversitesi’nde 82 farklı ülkeden gelen 2 bin 500 civarında öğrenci eğitim görüyor. Programda konuşan Başkan Çağırıcı, “Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için verdiğiniz takdire şayan eğitimde 10. yılınızı kutlarken nice 10 yıllar diliyorum” dedi.

Bağcılar’daki Altınbaş Üniversitesi’nde 82 Ülkeden 2500 Öğrenci Eğitim Görüyor
 Bağcılar’ın gözde eğitim kurumlarından olan Altınbaş Üniversitesi’nin 2018-2019 akademik yılı nedeniyle açılış töreni düzenlendi. Program şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Devlete bağlı gençler yetiştirmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş “Üniversite için 10 yıl çok uzun bir zaman değil. Biz de eğitimde belli bir kaliteye odaklandık. Bilime ulaşmak artık çok kolaylaştı. Ama asıl önemli olan öğrencilerin kampüste edinecekleri arkadaşlıklar, grup çalışmaları, meslekleri dışında bir duruş, yaşam ve uzlaşma kültürü kazanmalarıdır. Bunlar da hayatta bilim kadar önemli olan etkenlerdir” diye konuştu.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş, ise “Altınbaş Holding ve Altınbaş ailesi olarak bu işlere gerçekten çok önem veriyoruz. Vatana, millete, devlete bağlı iyi gençler yetiştirmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu eğitim sevdasının artarak devam etmesi en büyük temennimiz”

Programda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şunları söyledi: “Mütevelli heyetimiz ve rektörümüz şahsında tüm Altınbaş Üniversitesi camiasını tebrik ediyorum. Beraber birçok proje yaptık önümüzdeki dönem de yenilerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için verdiğiniz takdire şayan eğitimde 10. yılınızı kutlarken nice 10 yıllar diliyorum. Altınbaş ailesinin bu eğitim sevdasının artarak devam etmesi en büyük temennimiz. Başarılı bir yıl diliyorum.”

“Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olacağımızı düşünüyorum”

Üniversite yönetimi olarak yeni dönemde çok önemli hedeflerinin olduğunu kaydeden Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Bunların başında Türkiye’nin uluslararası öğrenciler açısından bir eğitim merkezi haline gelmesi var. Bugün, ülkemizde 135 bin civarında uluslararası öğrenci bulunuyor ve bunların sayısını 350 bine çıkartmak gibi bir hedef söz konusu. Altınbaş Üniversitesi, kendi Türk öğrenci sayısına göre en fazla uluslararası öğrenci bulunduran üniversite ve şu an 82 farklı ülkeden gelen 2 bin 500 civarında öğrenci eğitim görüyor. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da arttırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra eğitimde kalite her zaman için vazgeçilmezimiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde uluslararası arenalarda Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ‘Geleceğe Doğru Kuşaklararası Köprüler Kurmak’ isimli açılış dersini verdi.

Törene Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 11:31

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11