banner56

Bağcılar'da yabancı dil eğitimi büyük ilgi görüyor

Bağcılarlı gençler ve öğrenciler yabancı dil eğitimine yönelik hizmete sunulan projelere yoğun ilgi gösteriyor. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde hizmete sunulan Dil Atölyesi’nde İngilizce ve Rusça öğrenen kursiyerler aynı zamanda Bağcılar Meydanı’ndaki Dil Evi’nde de pratik yapıyor.

Bağcılar'da yabancı dil eğitimi büyük ilgi görüyor
Bağcılar Belediyesi tarafından Gençlik Merkezi’nde hizmete sunulan İngilizce ve Rusça kursları yoğun ilgi görüyor.
İlçedeki gençlerin ve öğrencilerin İngilizce ve Rusça öğrenmelerini kolaylaştırmak amacıyla ‘bir dil bir insan, iki dil iki insan’ sloganıyla yeni bir proje daha Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Bu kapsamda ilçe sakinleri, Bağcılar Meydan’da hizmete sunulan Dil Evi’nde uzman eğitmenler eşliğinde Rusça ve İngilizce pratik yapma imkanına kavuştu.
“KURSİYERLER İNGİLİZCE VE RUSÇA ÖĞRENİYORLAR”
Bağcılar Belediyesi  yabancı dil eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bu kapsamda Dil Atölyesi bünyesinde uzman eğitmenler eşliğinde A1 ve A2 seviyelerinde eğitim veriliyor. 2014-2015 eğitim döneminde 750 kursiyer İngilizce eğitiminden faydalanırken, 2015-2016 eğitim döneminde ise 1279  kişi kayıt yaptırarak İngilizce eğitimi almaya başladı. Gençlerin büyük ilgisini çeken Rusça kursundan geçtiğimiz yıl 57 kişi faydalandı. 2016 yılında ise 117 öğrenci kayıt yaptırarak eğitime başladı.
“GENÇLERİMİZ EN AZ BİR DİL ÖĞRENSİN”
Bağcılar’ın iş, yaşam, eğitim ve kültür alanında önemli mesafeler aldığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, eğitime yönelik de çalışmaların da önem kazandığını kaydetti. Gençlerin artık eğitim ve turistik amaçlı sıkça yurt dışına çıktıklarına dikkat çeken Çağırıcı, yurt dışındaki ülkelere kolayca uyum sağlayabilmek için herkesin en az bir yabancı dil bilmesi gerektiğini belirtti. Bağcılar’da gençlere yönelik dil kursları ve pratik yaptıkları Dil Evi’ni hizmete sunduklarını hatırlatan Çağırıcı, “Sosyal medya aracılığıyla dünyanın her tarafından insanlarla diyalog kurulabiliyor. Böyle bir çağda özellikle gençlerimizin yabancı dil öğrenmesi gerekiyor. Çünkü yurt dışında ve yurt içinde yabancı dil bilen kalifiye elemanlara ihtiyaç artıyor. Bağcılarlı gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, kolayca iş bulabilmeleri ve hayatlarında başarıya ulaşabilmeleri için imkanlar sunuyoruz. Düzenlediğimiz yabancı dil kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Bu da bizi memnun ediyor.” diye konuştu.
  

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 15:03

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11