banner56

Bağcılar’da Sıcak Komşuluk İlişkileri Konuşuldu

Kurtça, program sırasında Bağcılar sokaklarında komşuluk ilişkileri ile ilgili yaptıkları röportajları sinevizyondan izletti. Röportaja katılan ilçe sakinleri Bağcılar’daki arkadaşlık, dostluk, kardeşlik ilişkilerinin önemine dikkat çektiler.

Bağcılar’da Sıcak Komşuluk İlişkileri Konuşuldu
 Ramazan ayında düzenlenen sohbet programına katılan Hüseyin Kurtça ve tiyatro oyuncuları, komşuluk değerleri ve komşuluk ilişkileri ile ilgili sunum yaptılar. “Unutulmaya Yüz Tutan Değerlerimiz: Komşuluk İlişkilerimiz” konulu sohbet programını ilgiyle izleyen davetliler, mini tiyatro gösterisi ile şiir dinletisine de ilgi gösterdi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Ramazan ayı boyunca birbirinden ilginç, anlamlı ve renkli programlara ev sahipliği yapıyor. Bağcılar Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Unutulmaya Yüz Tutan Değerlerimiz: Komşuluk İlişkilerimiz” konulu sohbet programı yoğun ilgi gördü. Hüseyin Kurtça ve oyuncular mahalle arasındaki komşuluk ilişkilerini esprili tiyatro oyunu ile renklendirdiler.

Söyleşinin başında özellikle sabırlı ve itidalli davranmanın komşuluk ilişkilerinin gelişmesine etki sağladığını belirten Kurtça, şöyle konuştu: “Yumruk kolay kalkmamalı, Ağızdan sözler küçük sebepler yüzünden çıkmamalı. Bizim yumruğumuz ancak Çanakkale söz konusu olduğunda kalkar. Bizim yumruğumuz eşe, dosta, arkadaşa kalkmaz”

Komşulukla ilgili İstanbul’un değişik ilçelerinde araştırmalar yaptıklarını ifade eden Kurtça, Peygamberimiz’e (s.a.v) ait Hadisi Şeriflerde komşuluk ilişkilerine özellikle vurgu yapıldığını ifade etti. Kurtça, “Peygamberimizin bizleri sevmesi hususunda komşularla ilişkilerimiz birinci derecede önem kazanmaktadır” dedi.

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ MİNİ TİYATRO GÖSTERİSİYLE RENKLENDİRDİLER”

Programın ilerleyen dakikalarında oyuncu arkadaşlarıyla sinevizyon eşliğinde sunum yapan Hüseyin Kurtça, ‘Biz, komşularımızla iyi olmalıyız. Ancak, onların ezası karşısında da sabırlı davranmalıyız. Birçok kişiye komşuluk ile ilgili hatırların anlatmalarını istedim. Ama ‘aralarının açılacağını’ söylediler.” diye konuştu. Kurtça, program sırasında ayrıca Bağcılar sokaklarında komşuluk ilişkileri ile ilgili yaptıkları röportajları da sinevizyondan izletti. Röportaja katılan ilçe sakinleri Bağcılar’daki arkadaşlık, dostluk, kardeşlik ilişkilerinin önemine dikkat çektiler.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 12:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11