banner56

“Bağcılar’da Ramazan

Bağcılar Belediyesi’nin, 20 yıl önce “Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” düşüncesiyle başlattığı Ramazan etkinlikleri, farklı ve anlamlı programlara ev sahipliği yapacak.

“Bağcılar’da Ramazan
Aralarında Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Çelik’in de bulunduğu tanınmış isimler sohbet programına katılacak. Kuran Gecesi programlarında ise Fenerbahçe Camii İmam Hatibi Fatih Akman, Eyüp Camii İmam Hatibi Metin Çakar ve Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu Kuran ziyafeti verecek.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Şiir Gecelerinde ise TV Programcıları Dursun Ali Erzincanlı ve Serdar Tuncer okuyacağı şiirlerle davetlileri duygulandıracak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ender Saraç da, “Ramazan’da Sağlıklı Yaşam” konulu söyleşide bulunacak. Yetimler Gecesi’nde de yetim çocuklar için etkinlikler gerçekleştirilecek.

İhtiyaç sahibi bin ilçe sakini Ramazan ayı boyunca İftar Bileti ile anlaşmalı lokantalarda iftarlarını yapabilecekler. Yine ihtiyaç sahibi 10 bin aile de 100 TL’lik Alışveriş Bileti ile anlaşmalı marketlerden Ramazan alışverişi yapabilecek. ‘Askıda Ekmek’ uygulaması kapsamında da ilçe sakinleri, bir ekmek kendileri bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alarak fırındaki sepete bırakacak.


Bağcılar Belediyesi’nin, 20 yıl önce “Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” sloganıyla başlattığı Ramazan etkinlikleri, yine farklı ve yine dolu dolu.

Bağcılar Meydanı’nda kurulan içerisinde 60 standın bulunduğu Ramazan Etkinlik Alanı’nda Ramazan ayı boyunca Bağcılar Belediyesi tarafından çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitici ve öğretici etkinlikler düzenlenecek. “Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” düşüncesiyle hazırlanan etkinlikler Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından tanıtıldı.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Çağırıcı, Bağcılar’da Ramazan ayının güzelliklerinin adına yakışır programlarla yaşanacağını ifade etti. ‘Veren el’ olmaya çalışacaklarını ifade eden Çağırıcı, “20 yıl önce kıl çadır ile başlayan etkinliklerimiz klimalı çadırlarda devam etti. Şimdi de İstanbul’un en büyük meydanı olan Bağcılar Meydanı’nda etkinlik düzenliyoruz.” dedi.

“İFTAR BİLETİ İLE ALIŞVERİŞ BİLETİNİ TANITTI”

İlçedeki camilerin iki ayda bir yıkandığını ve gül kokuları serpildiğini anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Hayırsever işadamlarımızın da katkısıyla ihtiyaç sahibi bin hemşehrimizi anlaşmalı lokantalarda ağırlayacağız. İftar Bileti verdiğimiz hemşehrilerimiz bu lokantalarda iftarını yapabilecek. Yine 10 bin aileye de 100 TL’lik Alışveriş Bileti vereceğiz. İhtiyaç sahibi hemşehrilerim bu biletlerle anlaşmalı marketlerden Ramazan alışverişi yapabilecek.”
Ramazan ayında unutulan bir Osmanlı geleneğini daha yaşattıklarını vurgulayan Çağırıcı ekmek fırınlarındaki ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını da şöyle anlattı; “Hemşehrilerimiz bir ekmek kendileri bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alacak. İhtiyaç sahibi için aldığı ekmeği fırın ve marketlerdeki askıya bırakacak. Sepete konulan ekmekler ihtiyaç sahipleri tarafından ücretsiz olarak alınarak güzel bir dayanışma örneği sergilenmiş olacak.”

“22 MAHALLEMİZDE İFTAR SOFRALARI KURACAĞIZ”

Ramazan ayı boyunca Bağcılar’ın 22 mahallesinde düzenleyecekleri Mahalle İftarları’nda her gün 2 bin 500 hemşehrisini iftar sofrasında buluşturacaklarını ifade eden Çağırıcı, yurt dışındaki Ramazan programlarında ise gurbetçiler için iftar sofraları kuracaklarını da belirtti.

Yurt dışında da iftar sofraları kurmaya devam edeceklerini kaydeden Çağırıcı; “Kardeş şehirlerimiz Kazakistan Almaata ile Almanya’nın Hamm şehrinde iftar kardeşlik sofraları kuracağız.” dedi.
Başkan Çağırıcı Bağcılarla komşu ilçeler Bahçelievler ve Güngören ile sınır sokaklarda ortak iftar programları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Ramazan ayının Bağcılar’da anlamlı ve zengin içerikli programlarla yaşandığını vurguladı. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan Ve Her Ramazan” düşüncesiyle güzel hizmetler sunacaklarını belirterek, “3 camide hatimle ve bir akşam da Enderun usulü teravih namazı kılacaklarını söyledi.


“BAĞCILARLILAR İFTAR PROGRAMLARINDA BULUŞACAK”



Etkinlikler kapsamında düzenlenecek programlarda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, TV Programcıları Ömer Döngeloğlu, Necmettin Nursaçan, Mehmet Yaşar, Talha Uğurluel, Mahmut Toptaş, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Prof. Dr. Mehmet Çelik’in de aralarında bulunduğu tanınmış isimler söyleşilerde bulunacak. Düzenlenecek Kuran Gecesi Programlarında ise Fenerbahçe Camii İmam Hatibi Fatih Akman, Eyüp Camii İmam Hatibi Metin Çakar, Ataköy Camii İmam Hatibi Adem Karabey, Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun da aralarında bulunduğu tanınmış imam hatipler Kur’an-ı Kerim ziyafeti verecek.

“BAĞCILARLILAR ŞİİRE DOYACAK”

Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek Şiir Geceleri’nde de TV Programcıları Dursun Ali Erzincanlı ve Serdar Tuncer gibi ünlü isimler de birbirinden güzel ve anlamlı şiirleri seslendirerek Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatacaklar. Ayrıca Beslenme ve Diyet Uzmanı Ender Saraç ise “Ramazan’da Sağlıklı Yaşam” konulu söyleşide bulunacak.

Ramazan ayında Çocuk Programı Yapımcısı Sezgin Maden’in sunacağı “Yetimler Gecesi”nde de yetim çocuklar için gölge oyunları, skeçler, müzik dinletileri, tiyatro oyunları ve Karagöz Hacivat gibi eğitici, öğretici etkinlikler gerçekleştirilecek. Gurme Ayşe Tüter ile Hacı Abdullah Korun’un da katılacağı programda ev hanımları arasında Yemek Yarışması düzenlenecek.

“RADYOCULAR SAHNEDE”

Yine “Radyocular Sahnede” etkinlikleri kapsamında her akşam ünlü bir radyo programcısı sahne alarak davetlilere hoşça vakit geçirtecek. Etkinliklere katılacak davetliler ayrıca Bağcılar Meydanı’ndaki etkinlik alanında kurulacak stantlarda Sivil Toplum Kuruluşlarına ait yöresel ürünleri tanıma imkanı da bulacak.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 15:44

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11