banner56

Bağcılar’da Otizm Farkındalık Günü

Bağcılar’da Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle farklı etkinlikler düzenlendi. Otizmli çocuklar, katıldıkları Bowling Turuvası’nda yeteneklerini ortaya koyarken kıyasıya yarıştı.

Bağcılar’da Otizm Farkındalık Günü
Bağcılar, Otizm Farkındalık Gününde renkli ve coşkulu programlara ev sahipliği yaptı. Otizm Farkındalık Yürüyüşü’nde düdük çalıp, dövizler taşıyan çocuklar, bu kez de Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Bowling Turnuvası’nda ter döktü.

Bowling Turnuvası’na Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile ilçedeki otizmli çocuklara eğitim veren İTO Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Lokman Hekim Uygulama Merkezi kursiyerleri katıldı. Çekişmeli geçen turnuvada kursiyerler yeteneklerini sergileyerek turnuvanın keyfini çıkardı. Program sonunda turnuvada yarışan tüm otizmli çocuklar madalyalarını ve bowling malzeme takımını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın elinden aldı.

“İLÇEMİZDE DEZAVANTAJLI KESİMLERE YÖNELİK FARKINDALIK ARTIYOR”

Bağcılar’daki engelliler ile otizmli çocukların eğitimine yönelik önemli projelerin hizmete sunulduğunun altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılarda dezavantajlı kesime yönelik farkındalığın her geçen gün arttığını ifade etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da otizmli çocuklara yönelik farkındalık programları düzenlediklerini kaydeden Çağırıcı, Bowling Turnuvası’nın da bunlardan birisi olduğunu söyledi. Çağırıcı, “Onlarla bolca eğleniyoruz ve spor yapıyoruz. Hepsi birbirinden yetenekli çocuklarımızla güzel anlar yaşıyoruz. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.
Programa okul müdürleri, kursiyerler ve aileler katıldı.  

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 19:34

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11