banner56

Bağcılar’da metro istasyonlarına ulaşmak çok kolay

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ardı ardına hizmete giren metro hatlarından daha verimli faydalanabilmek amacıyla yeni uygulamalar başlattı.

Bağcılar’da metro istasyonlarına ulaşmak çok kolay
 14 Haziran 2013 tarihinde seferlere başlayan Metrokent – Başakşehir metro hattındaki İkitelli Organize Sanayi ve Kirazlı hatlarındaki aktarma ücretleri kaldırıldı. Ayrıca ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi amacıyla kent genelindeki 4 ana metro hattında 32 istasyona ücretsiz bisiklet park ünitesi kuruldu. Ücretsiz bisiklet park ünitesinin de hizmete geçirildiği Metrokent-Başakşehir metro hattında ayrıca ring hatlar kuruldu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

İstanbul’da toplu ulaşımın sağlanmasında her geçen gün büyük bir önem kazanan metro hatlarının daha verimli ve kullanışlı hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce alınan yeni kararlar yürürlüğe girdi. Vatandaşların arzu ve isteklerini dikkate alan yetkililer bu kapsamda 14 Haziran 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete geçirilen Metrokent-Bağcılar arasındaki yeni metro hattının daha verimli kullanılabilmesi için de yeni uygulamalar başlattı. Metro hattı, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yenimahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler Otogar istasyonlarından oluşuyor. Saatte 111 bin yolcu taşıyabilecek kapasiteye sahip 21.7 kilometrelik Otogar - Başakşehir metro hattında, Esenler Otogar'dan Başakşehir'e 30 dakikada, Başakşehir - Atatürk Havalimanı’na ise 50 dakikada ulaşılabiliyor. Vatandaşların görüş ve istekleri doğrultusunda hattın daha verimli ve süratli kullanılabilmesi amacıyla İkitelli Organize Sanayi ve Kirazlı istasyonunda yapılan aktarma ücretleri de kaldırıldı.


Akıllı Bisiklet Uygulaması Bağcılar’da Da Hizmete Girdi

Toplu ulaşım ağının en önemli unsurlarından olan metro hatlarının yoğun şekilde kullanılabilmesi için başlatılan yeni uygulamalardan bir diğeri de ücretsiz bisiklet park ünitesi. İSPARK kent genelindeki 4 ana metro hattındaki 32 istasyona ücretsiz bisiklet park ünitesi kurdu. “Bisikletini Park Et Metro ile Yoluna Devam Et” sloganıyla ilk kez Kadıköy-Kartal arasında başlatılan uygulama başarılı oldu. Bunun üzerine Bağcılar-Başakşehir, Zeytinburnu-Kabataş ve Hacıosman-Taksim metro hatlarındaki 32 istasyona daha ücretsiz bisiklet park ünitesi kuruldu. Projenin ulaşımın her ayağına entegre ederek yaygınlaştırılması hedefleniyor. İSPARK, İstanbul genelinde halen 48 noktada yaklaşık 600 kapasiteli bisiklet parklarında İstanbullulara hizmet veriyor.

Metroya Ulaşmanın En Kolay Yolu

Bağcılar metro ulaşımına büyük katkı sağlayacak olan mahalleler arası ring hatları da seferlere başladı. Mehmet Akif, Kirazlı ve Evren mahallelerinde kurulan ring hatlarındaki seferlerin hizmete geçirilmesiyle metroyu kullananların sayısı her geçen gün artıyor.

Ring seferlerinin kullanıldığı noktalar ise şöyle:
Mehmet Akif Mahallesi - Mahmutbey Metro
Mehmet Akif Mahallesi - Uğurlu Sokak - İkitelli Köprüsü - Ordu Caddesi - Karacaoğlan İ.Ö.O. - Mahmutbey Metro
Kirazlı Metro - Yenibosna Metro
Kirazlı Metro - Molla Gürani Parkı - Ormantepe Geçidi - Tavukçu Deresi - Çavuşpaşa - Bahçelievler İHL - Şirinevler - Yenibosna Metro
Evren Mahallesi - Yeni Mahalle Metro - Güneşli
Evren Mahallesi - Yeni Mahalle Metro - Zübeyde Hanım - Kirazlı Metro - Hoca Ahmet Yesevi Caddesi - Güneşli Meydan - Fevzi Çakmak Caddesi - Evren Mahallesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11