banner56

Bağcılar’da Kurban Bayramı Bereketi

Kurban Bayramı’nın ilk günü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da huzur ve bereket içerisinde yaşandı. Bağcılar Belediyesi’nin 861 personeli ilçe sakinlerinin bayramı en iyi şekilde yaşaması için görev yapıyor. Bağcılarlılar, kurban ibadetini temiz ve güvenli 44 kurban kesim noktasında gerçekleştiriyor. Belirlenen noktalar dışında kurban kesimine izin verilmiyor.

Bağcılar’da Kurban Bayramı Bereketi
 Bağcılarlılar, mübarek Kurban Bayramı’nın 1’inci günü kurban ibadetlerini temiz ve huzurlu ortamda gerçekleştirdi. Bağcılar Belediyesi tarafından belirlenen 44 kurban kesim noktasında kurban ibadetlerini gerçekleştiren ilçe sakinleri,  “Yıllardır Bağcılar Belediyesi’nin bizim için hazırladığı kurban kesim noktalarında kurban ibadetimizi huzur içerisinde yapıyoruz. İlçe dışından gelen akrabalarımızla da bir araya geliyoruz. Kurban kesim alanında temizlikten, güvenliğe kadar her türlü imkana sahibiz” diyerek duygularını dile getirdiler.  

Bağcılar Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ilçe sakinleri için Güneşli ve Demirkapı Mahallelerindeki kapalı Pazar alanları ve otoparklar olmak üzere 44 alan belirledi. Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 861 personeli görev yapıyor. Belediyenin 32 çöp aracı, 8 yıkama tankeri ve 6 kamyoneti kurban kesim noktalarında temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alınması işlemlerini gerçekleştiriyor. Kurban atıkları kurban kesim alanındaki çöp konteynırlarında toplanıyor. Yine, 71 zabıta memuru ve 4 motorize tim de kaçak kurban kesiminin önüne geçmek ve meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için hizmet veriyor. Belirlenen noktalar dışında kurban kesimine izin verilmiyor.

“BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLER DAĞITILDI”

Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin kurban hizmetini en sağlıklı ve güvenli şekilde yapabilmesi amacıyla da Kurban Broşürü hazırladı. Kurban ibadeti ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı broşürler mahalle muhtarlıkları, camiler ve Bilgi Evleri’nden alınabiliyor. Broşürlerde kurbanlık hayvanların yaş aralığı, kesim anında neler yapılması gerektiği, iç organların bertaraf edilmesi, kestikten sonra etin ve derinin muhafazası ile ilgili neler yapılması gerektiği ile ilgili detaylı bilgi veriliyor. Broşürde kesilen ette anormallik görüldüğünde nerelere başvurulması gerektiği de ayrıntılı anlatılıyor.

KURBAN BAYRAMINI HUZUR İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ”

Kurban Bayramı hazırlıklarını günler öncesinden tamamladıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı cami bahçeleri, kurban kesim yerleri, parkların temizlendiğini söyledi. Bayram öncesinde engelli, yaşlı ve kimsesiz 300 hemşehrisinin ev temizliği ile kişisel bakımının da yapıldığını anlatan Çağırıcı, ihtiyaç sahiplerinin de bayramlık kıyafetlerini Hayır Çarşısı’ndan ücretsiz olarak aldıklarını söyledi. Çağırıcı, “Bayramlar birlik ve beraberlik duygularımızın gelişmesine katkı sağlıyor. Bağcılar Belediyesi olarak bu günlerin en iyi şekilde yaşanması için hizmet veriyoruz. Kurban Bayramını huzur içerisinde yaşıyoruz. Bayramın ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 11:05

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11