banner56

“Bağcılar’da Alkışlanacak Hizmetler Sunuluyor”

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Meclisi’nin Kadınlar Akademisi’nden sertifika alan kursiyerler, başarıyla tamamladıkları KOSGEB kursundan da girişimcilik sertifikası almaya hak kazandılar.

“Bağcılar’da Alkışlanacak Hizmetler Sunuluyor”
KOSGEB’ten sertifika alan Serap Canik adlı kursiyer: “Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde birden fazla branşta kursa katıldık. Meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyoruz. Yine düzenlenen KOSGEB kursuna da katılarak sertifika sahibi oldum. Bağcılar’da alkışlanacak hizmetler sunuluyor.”

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen KOSGEB kursuna katılarak başarıyla tamamlayan kursiyerler, KOSGEB Girişimcilik Sertifikalarını aldılar.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Merkez/de düzenlenen törende yaptığı konuşmada Bağcılar’da 17 yıl önce Mahalle Konakları’nda İSMEK Kursu açıldığında ilginin az olduğunu belirtti. Zamanla bu kurslara talebin arttığını ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu: “Kadınlar, Merkezimizde, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile 72 değişik branşta kurs görüyor. 2011 – 2015 yılları arasında toplam 9.167 kursiyere hizmet verdik. 2015 yılı kursiyerle birlikte toplamda 8.293 kişiye sertifika verilmiş olacak. 2011 ve 2014 yılları arasındaki kursiyerlerinden 428 kişi ise kendi işlerinin sahibi oldu.”

Girişimci nesillerin yetişmesi için yeni projeler ürettiklerini anlatan Çağırıcı, küçük, orta ve büyük ölçekte tüm kesimlerde yatırımcıların yetişmesi için hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı. Hanımların maharet ve kabiliyetlerini ortaya koyarak kurslarda meslek öğrendiklerini ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) kursunu da tamamlayarak sertifika aldıklarını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Yıllar önce insanlarımızın kabiliyetlerini ortaya koyacağı imkanlar sunulmuyordu. Ancak günümüzde artık başta kadınlar olmak üzere insanlarımıza önemli hizmetler verilmektedir.” şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da insanların girişimcilik ruhunu ortaya çıkaran kursların önemine dikkat çekti.

“100 BİN TL’LİK FİNANSMANIN ANAHTARINA KAVUŞTULAR”

KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de kursiyerlerin 100 bin TL’lik finansmanın anahtarına kavuştuklarını kaydetti. Cebeci, “Bağcılar Belediyemize teşekkür ediyorum. Gençlik Merkezinde de kurslar düzenledik. Hanımefendilerin böyle girişimcilik eğitimi alması toplum ve aile sağlığı için de çok önemli. Çünkü onlar burada kendilerini ispat ettiler.” dedi. Cebeci, mezun kursiyerlerin KOSGEB’ten 30 Bin TL hibe, 70 Bin TL faizsiz kredi alabileceklerini kaydetti.

“12 YIL ÖNCE İNANMIYORLARDI”

KOSGEB’in zamanla destek mekanizmalarını ortaya koyduğunu, geri ödemesiz hibe desteleri sunduğunu anlatan Cebeci, “İnsanları, devletin hibe olarak para verdiğine inandırmakta bile zorlandık. Oysa şimdi ‘destekleri arttırın’ diyorlar. İyi noktaya doğru gidiyoruz. Destek mekanizmaları her gün gelişiyor.” dedi. Mezun kursiyerlere tavsiyelerde de bulunan Cebeci, yalnızca KOSGEB finansına dayalı iş kurulmaması ve borç alabilme imkanları olması gerektiğine dikkat çekerek, “Unutmayınız, işletmede ilk yıl hayatidir. Müşteri size güvenecek ve nakit paraya ihtiyacınız olacak.” diye konuştu.

“DAVETLİLERİ DUYGULANDIRDILAR”

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Çağırıcı, Öztürk, Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından verildi. Sertifika almanın mutluluğunu yaşayan kursiyerlerden
Serap Canik, sevincini şu ifadelerle dile getirdi: “Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde birden fazla branşta kursa katıldık. Meslek öğreniyoruz ve iş sahibi oluyoruz. Bu kurslara katılmamız imkansız. Çünkü maddi yükü çok ağır olurdu. Yine düzenlenen KOSGEB kursuna da katılarak sertifika sahibi oldum. Bağcılar’da alkışlanacak hizmetler sunuluyor.” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Eşi ile işlettiği firmayı kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan Şefika Yayla ise ardından büyük sağlık sorunları yaşadığını ve vücudunda tümör çıktığını anlattı. Ameliyat sonrası arayış içerisindeyken Merkez’deki kurslara katıldığını belirten Yayla, “Burada zamanın değerli olduğunu fark ettim. Takı ve tasarım kursuna katıldım. Güzel arkadaşlık ortamında iş öğrendikten sonra ürettiklerimi satarak aileme katkıda bulundum. Üniversiteye ve liseye giden evlatlarıma katkıda bulundum.”
Programda ayrıca kursiyerlerin ürünlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Ürünler hakkında bilgi alan Çağırıcı, kursiyerlerle sohbet etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 10:17

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11