banner56

Bağcılar’da 8 ayda 260 ton bayat ekmek toplandı

Bağcılar’da geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren hayata geçirilen yeni uygulamayla bayat ekmekler artık yem fabrikalarında hayvan yemine dönüştürülüyor.

Bağcılar’da 8 ayda 260 ton bayat ekmek toplandı
 Toplanan katı ve sıvı atıkların dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığı Bağcılar’da bayat ekmekler de artık çöpe gitmiyor. İlçenin değişik noktalarına yerleştirilen 400 kutuda toplanan ekmekler hayvan yemine dönüştürülüyor. Projenin hayata geçirildiği günden bu yana 260 ton bayat ekmek toplandı.



Otoparklı, bahçeli konutların inşa edildiği, peyzajlı park ve bahçelerin hayata geçirildiği aynı zamanda sosyal-kültürel projelerin de hizmete sunulduğu Bağcılar’da bayat ekmekler de değerlendiriliyor. Geri dönüşüm uygulamalarının en güzel örneklerinin sergilendiği ilçede ekmek israfına karşı önlemler de alındı. “Ekmek israfının önüne geçmek” amacıyla Mayıs 2013 tarihinde hizmete sunulan proje kapsamında özel yapılmış 400 kutu ilçenin farklı noktalarına yerleştirildi. Bağcılarlılar artık bayat ekmekleri çöp yerine bu kutulara atıyor.


Maksadımız Ekmek İsrafının Önüne Geçmek

Özel yapım kutularda biriken ekmekler, Bağcılar Belediyesi görevlilerince alınarak, yem fabrikalarına gönderiliyor. Dünyanın dört bir tarafında her gün milyonlarca ekmeğin çöpe gittiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, diğer tarafta da milyonlarca insanın hayatının açlık tehdidi altında bulunduğunu ifade etti. Çağırıcı, “önemli olan ekmeği israf etmemektir. Maksadımız ekmek israfının önüne geçmek. İlçemizde artık bayat ekmek çöpe gitmiyor. Bağcılar’da her gün 1,5 ton bayat ekmek değerlendirmek üzere toplanıyor. Bu kapsamda ekmek israfına karşı bilinçli davranarak bize yardımcı olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum.“ dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11