banner56

Bağcılar’da 600 Personel görev başında

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Bağcılar’da da mübarek Kurban Bayramı’nın ilk günü huzurla kutlandı. Bağcılar Belediyesi’nin aldığı tedbirler sonucu herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı ilçede ilçe sakinleri, 4 kesim konteynırının yanı sıra belediyenin kesim izni verdiği 60 noktada kurbanlarını kestiler.

Bağcılar’da 600 Personel görev başında
Bayram boyunca hizmet verecek olan Bağcılar Belediyesi 10 kişilik Motorize Zabıta Ekibi ilk gün “yasaların dışına çıkarak kesim yapılıp yapılmadığını” denetledi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Mübarek Kurban Bayramı’nı heyecanla bekleyen Bağcılarlılar, ilk gün kurbanlarını akrabaları, komşuları ve maddi durumu iyi olmayan ilçe sakinleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Bağcılar’da, belirlenen 60 kesim noktasında ve 4 adet kesim konteynırı hazır bulunduruluyor. Kurbanlarını hijenik koşullarda kesen ilçe sakinleri, “Kurban ibadetimizi büyük bir huzur içerisinde yerine getirdik. Kurban ibadetimizi sağlığa uygun temiz alanlarda yerine getirdik. Çok mutluyuz” dediler.


Ekipler Bayram Süresince Hizmet Verecek

İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da bu yıl da Kurban Bayramı farklı yaşanıyor. Bağcılar Belediyesi’nin yaptığı hazırlıklar sebebiyle bayramın ilk günü herhangi bir huzursuzluk veya bir olumsuzluk yaşanmadı. Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri istenmeyen olayların yaşanmaması için yoğun mesai harcıyor. Bayram süresince 141 zabıta memuru ve 450 temizlik personeli görev yaparken, 10 kişiden oluşan motorize zabıta ekibi de “yasaların dışına çıkarak kesim yapılması durumunda” müdahalede bulunacak. Ayrıca ilçe sakinleri, “kurban kesim noktaları dışında” Bağcılar Belediyesi ve Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ruhsat verdiği yerlerde de kurbanlarını kesebiliyor. Bayramda 459 temizlik personeli 40’ı gündüz 18’i de gece olmak üzere toplam 58 temizlik aracıyla ilçe sakinlerine hizmet veriyor.


Kurban Kesim Alanlarından Çok Memnunuz

Hürriyet Mahallesi’ndeki Pazar Yeri’nde eşi ve akrabalarıyla birlikte kurban ibadetini yerine getiren ev hanımı Aynur Karakaya ile Meryem Albayrak duygularını şöyle dile getirdiler: “Böylesine temiz ve geniş bir alanda kurbanımızı rahatça kesebildiğimiz için çok memnunuz. İçimiz rahat ve huzur doluyuz. Yerler sürekli temizleniyor. Atık sular da giderlere akıtılarak ortamın temiz tutulması sağlanıyor.” Dursun Çuhadar adlı işçi de alanı rahatça kullanabildiklerini belirterek, “Eskiden saatlerce sürecek işimizi şimdi daha kısa sürede iş bölümü yaparak ve daha temiz ortamda yapabiliyoruz. Hissesi olanlar için de rahatlıkla kurban paylarını ayırıyoruz.” dedi. İnönü Mahallesi’ndeki kurban kesim alanında da ilçe sakinlerinin kurban ibadetlerini huzur içerisinde yapabilmesi için düzenli ortamlar hazırlandı. Araçlarını otoparka bırakan ilçe sakinleri görevlilerce kurbanlarının kesilerek pay edilmesini bekliyorlar. Emekli Mehmet Akarsu ise kurban kesim alanlarının önemli bir hizmeti yerine getirdiğini söyleyerek sayılarının arttırılmasının faydalı olacağını kaydetti.


Bayram Paylaşmak Ve Yardımlaşmaktır

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bağcılar’lıların Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirebilmesi için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve tedbirleri aldıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlgili müdürlüklerimize bağlı ekiplerimiz hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirmesi için görev yapıyor” dedi. Kurban’ın, adanmışlığı, Allah’a teslimiyeti ve O’na karşı şükür içinde olmayı ifade ettiğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:
“Bu mübarek günlerin bizim için anlamı Allah’a, anne, babaya, akrabalara ve komşulara yakınlaşmaktır. Bayram bizim için paylaşmak ve yardımlaşmaktır. Bayramlar dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir. Bu bayramda da barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle hissetmenin ve yaşamanın huzuruyla -bir kez daha- birbirimizi sevgiyle kucaklıyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11