banner56

Bağcılar’a ikinci metro hattı

Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı Sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2019 yılında İstanbul’un 776 kilometreye ulaşacak metro hattıyla New York’tan sonra en fazla raylı sisteme sahip kent olacağını söyledi.

Bağcılar’a ikinci metro hattı
“Her Yerde Metro Her Yere Metro” projesini başarıyla yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mecidiyeköy ile Mahmutbey (Bağcılar) arasında hizmete geçireceği metro hattının sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada İstanbul’da altyapı, ekonomi ve ulaşımda planlı çalıştıklarını ifade etti. Kentin, gelecekte yaşanabilir olabilmesi için projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Topbaş, “Dünyanın hiçbir ülkesinde bu ölçüde metro inşa eden başka bir ülke yok. Yerel yönetimin metro işine girmediği dönemde belediye olarak biz metroyu ulaşıma çözüm olarak yapıyoruz.” dedi. Verdikleri sözü zamanında yerine getirdiklerinin altını çizen Topbaş, “İstanbul’a hizmet eden ve iş yapan kişi ve firmalar referans olarak dünyanın her tarafından iş alabiliyor. En modern, en gelişmiş ve en akıllı metro hatlarını inşa ediyoruz. 2019 yılında 400 kilometreye varan hatları hizmete açmış olacağız. Tamamlandığında ise 776 kilometreye ulaşacağız. New York’tan sonra en fazla raylı sisteme sahip il olacağız. İstanbul’daki ulaşım sorununu kendi öz kaynaklarımızla çözeceğiz.” diye konuştu. Topbaş, ayrıca 2019 yılında kentin en yoğun yerlerine ulaşarak 11 milyon kapasiteye ulaşan sistemi kuracaklarını sözlerine ekledi.

Yüzümüzün Akıyla Yola Çıktık
Konsorsiyum adına konuşan Gülermak Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Demir ise Türk işçiliğinin kapasitesini ortaya koyduklarını belirterek, “Yüzümüzün akıyla yola çıktık. Varşova’ya metro hattı yapıyoruz. Danimarka’da metro hattı inşası için pazarlık yapıyoruz. Norveç’te de 20 kilometrelik metro hattı için çalışıyoruz. Ankara Metrosu’nun da Keçiören bölümünü ortaklaşa yapıyoruz” dedi.

Törenin ardından, Kolin Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Kalyon Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Gülermak Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Necdet Demir ile Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı sözleşmesini imzaladılar.

Beş İlçeden Geçen İlk Metro Hattı
Metro hattı tamamlandığında Bağcılar, (Mahmutbey), Esenler, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Şişli ve Mecidiyeköy arasında yolcu taşıyacak. Mahmutbey –Mecidiyeköy arasındaki ulaşım süresi 27 dakika olacak. Saatte 140 bin yolcu taşınacak olan metro hattında 15 istasyon bulunacak ve hattın uzunluğu 18 kilometre olacak. Metro hattı beş ilçeden geçen ilk hat olacak.

Sayın Topbaş’a Teşekkür Ediyorum
Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Bağcılar Metrosunu hizmete açmıştık. Şimdi de Mecidiyeköy Mahmutbey Metro hattı sözleşme programındayız. Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Her yerde metro, her yere metro” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11