banner56

Bağcılar Şehitler Parkı Ve Müzesi'ne Kavuşuyor

“Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayan Bağcılar ilçesi, inşaatı tamamlanan “Şehitler Parkı ve Müzesi” ile farklı bir görünüme kavuşuyor. Bağcıların gurur duyacağı bir eser olarak inşa edilen “Şehitler Parkı ve Müzesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılacak.

Bağcılar Şehitler Parkı Ve Müzesi'ne Kavuşuyor

 Sarıkamış Muharebelerinde, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için önemli etkinliklere imza atan Bağcılar Belediyesi anlamlı bir projeyi daha hayata geçiriyor. Çanakkale Savaşı ile Sarıkamış şehitlerine ithaf edilerek tasarlanan Evren Mahallesi Cami Yolu Caddesi üzerinde inşa edilen “Şehitler Parkı ve Müzesi” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılacak.

Bağcılar Times Haber Merkezi

SİNEMADA SAVAŞTANKESİTLER İZLENECEK

7820 metrekarelik Şehitler Parkı içerisindeki Safranbolu Evi’nde 265 metrekarelik zemin ile birlikte üç kattan oluşan müze bulunuyor. Safranbolu Evi içerisinde giriş katta kafeterya birinci katta Tarih Müzesi ve ikinci katta sinema salonu bulunuyor. Sinemada şehitlerimiz ile tarihimizin tekrar anılması amacıyla savaştan kesitler de sunulacak.

ŞEHİTLERİMİZE OLAN GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Abide bir eseri ilçeye kazandırdıkları için kendisini çok mutlu hissettiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Parkımızda Gelibolu ve Sarıkamış Meydanı diye iki meydan ve ilçemiz şehitlerinin isimlerinin de yer alacağı şehitler yolu güzergâhı da bulunmaktadır. Dört adet savaştan kesitler sunan resimlerin bulunduğu rölyef duvarı ile Şerife Bacı ve Kağnısı Heykeli gibi Kurtuluş Savaşı’ndan kesitler de sunulmaktadır.” diye konuştu. Bağcılar Belediyesi olarak şehitlerimizi anmak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Çağırıcı, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 2005 yılında 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programı kapsamında gezi düzenlediklerini belirtti. Çağırıcı, vatanlarını savunurken şehit düşen Mehmetçiklerimizi anmak ve şehitlik ruhunu anlatabilmek amacıyla düzenledikleri Çanakkale gezilerine her yaştan ilçe sakininin katıldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11