banner56

Bağcılar Okuyor

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede son yıllarda kitap okuyanların sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi

Bağcılar Okuyor


Son yıllarda kitap okuma konusunda Bağcılarlıların büyük yol aldığını söyleyen Başkan Çağırıcı, “ Kitap okumak kültürü artırır, ufku genişletir. Onlar yeter ki okumak istesinler. Her türlü desteği veririz” dedi.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Bağcılar’da her mahallede kütüphane var

Bağcılar’da hemen hemen her mahallesinde bir kütüphanenin olduğunu belirten Başkan Lokman Çağırıcı, “Bilgi Evleri ve Mahalle Konaklarımızda toplam 22 kütüphanemiz bulunuyor. Her yaştan insan rahatlıkla gidip kitap okuyor. Ayrıca istediği kitabı ödünç alabiliyor. Kayıtlarımıza göre her geçen gün kitap okuma sayısında ciddi artışlar oluyor. Bu sayının artmasından dolayı çok mutluyum. Okuyan insanın kültürü artar, ufku genişler. Hayata bakışı olumlu anlamda değişir” diye konuştu.
Kütüphanelerde her çeşit kitabın bulunduğunu belirten Başkan Lokman Çağırıcı, “Zaman zaman bölgemiz dışından da kitap talepleri geliyor. İmkanlarımız doğrultusunda göndermeye çalışıyoruz. Okumak insanın bilgisini de artırır, mutluluğunu da…” dedi.

Bir mahkum daha kitap istedi

Daha önce farklı bir cezaevinden kitap isteyen mahkum gibi İstanbul Maltepe Cezaevi’nde yatan bir mahkum da Başkan Lokman Çağırıcı’ya mektup yazarak kendisine roman kitapları gönderilmesini istedi. Bu istek üzerine yerli ve yabancı klasiklerinden kitaplar hazırlanarak cezaevine gönderildi. Kitaplar arasında, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli şiir kitabı, Sait Faik Abasıyanık’ın hikaye kitabı; Sofinin Dünyası, Dostoyevski’nin meşhur eseri Suç ve Ceza da bulunuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11