banner56

Bağcılar Okuyor

Sosyal ve kültürel projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da inşa edilen kütüphaneler ilçe sakinlerinin ikinci adresi oldu. Mahalle Konakları’ndaki kütüphanelerinden geçtiğimiz yıl 55 bin 669 kişinin faydalandığı ilçede açılan okuma yazma kursları yoğun ilgi görüyor.

Bağcılar Okuyor
Modern yaşam alanlarının inşa edildiği Bağcılar’da eğitim ve kültürel faaliyetlere de önem veriliyor. Dış cephesi yenilenen izolasyonu yapılan okullarda yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilçede yetişkinler ve okuma yazma bilmeyenler için önemli projeler hayata geçiriliyor.
Hizmete sunulan kütüphanelerdeki binlerce kitap okuyucularıyla buluşuyor. Kütüphaneleri ikinci evleri gibi gören öğrenciler ödevlerini sakin ve güvenli ortamda yaparken ev hanımları da bolca kitap okuyarak sosyal ve kültürel hayata katılıyorlar. Bağcılar Belediyesi Mahalle Konakları’ndaki kütüphanelerinden geçtiğimiz yıl 55 bin 669 kişi faydalandı. Yine, Spor Salonları’ndaki kütüphaneleri de 55 bin 669 kişi ziyaret etti. Bağlar, Barbaros, Çınar, Demirkapı, Evren, Fatih, Fevzi Çakmak, Göztepe, Güneşli, Hürriyet, İnönü, Kazım Karabekir, Kemalpaşa, Kirazlı, Merkez, Yavuz Selim, Yenigün, Yenimahalle, Yıldıztepe ve Yüzyıl mahalle konakları da Bağcılarlıların yoğun ilgi gösterdiği yerler oldu. Bilgi Evleri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Kadın ve Aile Kültür Merkezi’nin de aralarında bulunduğu kütüphanelerden geçtiğimiz yıl toplam 55 bin 669 kişi faydalandı.
Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde açılan okuma-yazma kurslarına katılan her yaştan ve her kesimden Bağcılarlılar da yeniden doğmuş gibi mutlu oluyorlar. Aralarında 80 yaşına ulaşmış kursiyerlerin de bulunduğu Bağcılarlı kadınlar, artık gazete, dergi ve kitap okuyabiliyorlar. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, otoparklı, bahçeli ve asansörlü konutlar inşa ettiklerini ve Prestij Caddeleri hizmete sunduklarını belirterek, ilçenin yaşayanlarıyla birlikte kalkınması gerektiğini ifade etti. ‘Bağcılar’da okuma yazma bilmeyen kalmasın’ düşüncesiyle kurslar başlattıklarını ifade eden Çağırıcı, toplam 120 saat süren okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası verdiklerini kaydetti.
KADINLARIMIZ DÜNYA REKORU KIRDI
Binlerce kitabın bulunduğu kütüphanelerin sayısını arttırdıklarını da ifade eden Çağırıcı,  İstanbul Kalkınma Ajansı’nın fon desteği sağladığı ‘Benim İçin Benimle Oku Anne’ kapsamında yarışma düzenlediklerini belirtti. Çağırıcı, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl proje kapsamında farklı okullardan 4 bin öğrenci ve anneleri 72 bin kitap okudu. Olimpik Spor Salonu’nda düzenlediğimiz programda anneler çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak, “En Çok Anneyle Kitap Okuma Rekoru”nu kırdılar. Rekor, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescillendi.’
 
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11