banner56

Bağcılar Okula Merhaba Dedi

Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törenle yeni eğitim ve öğretim yılına ‘merhaba’ dedi.

Bağcılar Okula Merhaba Dedi
Okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin ‘okula uyum sağlaması’ amacıyla başlatılan “Okula Merhaba Şenliği” 105 okulda bir hafta boyunca sürecek. Düzenlenen programda ihtiyaç sahibi 6500 öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunuldu.
Başkan Çağırıcı: Bağcılar’a 15 okul daha kazandıracağız
Ülkemiz 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına düzenlenen törenlerle girdi. Ülkemizin yüzde 1 nüfusunun yaşadığı Bağcılar’da öğrenciler, “Okula Merhaba Şenliği” ile yeni eğitim yılına ‘merhaba dedi.” Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni dönem için bir müjde vererek, “Bu kapsamda 15 okulu daha inşa ederek hizmete sunacağız.” dedi. 
Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen şenliğin açılışı Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlendi. Başkan Çağırıcı, konuşmasında ülkemizin geleceği olan çocukların en iyi şekilde yetişmesi için çalıştıklarını belirtti. İlçedeki sınıfların 25 veya 30’ar kişi olmasını hedeflediklerini vurgulayan Çağırıcı, bir de müjde verdi. Çağırıcı, “İlçemizde eğitim altyapısı itibariyle ciddi sıkıntımız yok. Bu amaçla yeni okullar inşa ediyoruz. İnşaatına başlayacağımız 15 okulumuzu da eğitimin hizmetine sunacağız.” dedi.  Çocukların okul dışındaki vakitlerini 16 Bilgi Evi’nde değerlendirdiğini de hatırlatan Çağırıcı, 40 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını anlattı. Çağırıcı, öğrenciler için hizmete sundukları 7 kapalı yüzme havuzunun okul döneminde ücretsiz hizmet verdiğini de kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da öğrencilere hitap ederek,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencileri yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için çaba gösterdiklerini anlattı. Yılmaz şöyle konuştu: “Öğretmen ve idarecileriniz yaz boyunca okulunuzun en iyi şekilde hizmet vermesi için hazırlıklar yaptılar. Başkanımız sayın Lokman Çağırıcı’ya eğitimin en iyi düzeye ulaşması için yaptıkları katkıya teşekkür ediyorum. Spor salonları ile fiziki alanları inşa ederek de siz öğrencilerimize hizmet sunuyor.” diye konuştu. 
“6500 Öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımı”
Okul Müdürü Serkan Ekmen de konuşmasında eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da öğrencilerle çalışmalar yaptıklarını anlattı. Ekmen, “Geçtiğimiz yıl yetim çocuklara kuru gıda yardımında bulunduk. 35 yetim çocuğa da yardımlar ulaştırdık. Hedefimiz 100 aile ve 100 yetim çocuğa daha ulaşmak.” dedi. Ekmen, öğrencilere yönelik kurslar düzenlediklerini de belirtti. Programın sonunda okulun ilk zilini Başkan Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz çalarak, eğitim yuvalarının kapılarını eğitime açtılar. Sınıfları gezen Çağırıcı ve Yılmaz, öğrencilere kırtasiye yardımı, çanta hediye ettiler. Öğrencilere ayrıca kitapları da dağıtıldı. Eğitim döneminde ilçedeki 6500 öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunuldu. Programda ayrıca etkinlik odası ile akıl oyunları odalarının açılışı da kurdele kesilerek yapıldı.
Şenlik 105 okulda bir hafta devam edecek
Okula Merhaba Şenliği’nde 4-J sınıfı öğrencisi Burçin Kübra Çalı, “Mutlu Okul” ve Sevde Gül Yaşar da “Okul” adlı şiiri seslendirdi. Çocuklar şenlik sırasında oyun gruplarında bolca eğlenerek, yüz boyama ve balon etkinliklerine katıldılar. Bolca eğlenen minikler, okula ilk adım atarken heyecanlarını velileriyle yenmeye çalıştılar. Okula Merhaba Şenliği ilçedeki 105 anaokulu ve ilkokulda bir hafta boyunca devam edecek.
Programa İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, okul idarecileri ve öğretmenlerle veliler katıldı.  

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 14:28

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11