banner56

Bağcılar Kent Konseyi’nde Eğitim Konusu Masaya Yatırıldı

Bağcılar Kent Konseyi Toplantısı’nda Türkiye’deki eğitim sisteminin sorunlarının ilçeye yansıması, yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle yaptığımız anket çalışmalarıyla yaşadıklarını tespit ederek sorunları çözme yoluna gittik. Böylece sorunu kaynağında çözdük” dedi.

Bağcılar Kent Konseyi’nde Eğitim Konusu Masaya Yatırıldı
 Bağcılar’da ilçe sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan Bağcılar Kent Konseyi’nin eğitimle ilgili toplantısı, Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Boyacı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Katılımcılar, şehitler anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Ana teması “Eğitim” olan Kent Konseyi Toplantısı’nda Bağcılar ilçesinde eğitim sisteminin sıkıntıları, öğrencilerin öğretmenlerin ve velilerin yaşadığı sorunlar ile çözüm yolları konuşuldu. 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi maalesef Türkiye’de milli eğitimde arzuladığımız sistemi oturtamadık. Zamanında bir şablon çıkarılmış ve herkes oraya odaklandırılmış. Türkiye’nin sistem olarak çağ atladığına inanıyorum. Artık herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin eğitim düzeyiyle çağ atladığını çok iyi biliyoruz. Ülkelerin gelişim düzeyine baktığımızda bunu eğitimle aştıklarını görüyoruz. Eğitimde sürekli hep bir deneme ve yanılma yöntemi uygulandı. Allah’a şükür ki Cumhurbaşkanımız bunu gördü ve farklı bir sistemde inşallah Türkiye en iyi yere gelecek” dedi.

Bağcılar’da sorunu kaynağında çözdük

Bağcılar’da eğitim sorununun çözüldüğüne dikkat çeken Çağırıcı, “Bağcılar’da 110 devlet okulu var. Son 10 yılda 40’a yakın okul açtık. Şu an 9 okulun inşaatı da devam ediyor. Bunlar kendiliğinden olmuyor. İşte Bağcılar’ın başarısında bu ortak akıl var. Her mecrada sorduk, halk meclislerinden kahvelere kadar her yerde insanları dinledik. Bizim kazandığımız en önemli nokta, çalışmalarda kurum ve kuruluş farkı gözetmedik ve en büyük yatırımı eğitime ayırdık. İnşallah bundan sonraki süreçte eğitimde daha iyi şeyler olacak” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin ise şunları söyledi: “Kent Konseyi, kentin maddi manevi her türlü problemiyle ilgilenmek ve fikir beyan etmek üzere kurulmuş sivil toplum ağırlıklı bir kuruluştur. Çok önemli bir konu olduğu için eğitimi gündeme aldık. Değerler eğitimiyle ilgili bir çalışma başlattık. İlim Yayma Cemiyeti, Bağcılar Şubesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi’yle 2 yıl evvel bir çalışma başlattık. Kimliğimiz ve temel değerlerimiz başlığı altında başlamıştık. Gelişmeler oldu, bakanlık da müfredatta değişiklik yaparak değerler eğitimini müfredata aldı”

“YENİ DÖNEMDE MÜFREDAT GÜNCELLENECEK”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Boyacı, eğitim konusunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanmış çalışmaları takdim etti. Müfredat yenileme çalışmaları üzerine sunum yapan Boyacı “Milli Eğitim camiası olarak düşündük. Bakanlıktaki yetkililerimiz güncelleme gerektiğini uygun gördüler. 2016’da güncellemeler başladı. Okul idarecilerinden, velilerden ve öğretmenlerden eleştiriler alındı ve süreç tamamlandı. Toplamda 51 dersin müfredatı güncellendi. Bu güncellenenler ilkokul, ortaokul dersleri, liseden genel kültür dersleri ve İmam Hatip Liselerimizin meslek dersleri. Kitaplar da buna göre değişti. Çalışmalar devam ediyor. 2018-2019 eğitim döneminde tüm müfredat güncellenecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 17:16

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11