banner56

Bağcılar çınar ağaçları ile donatılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 2016 Çınar Yılı Projesi ile Orman Haftası kapsamında Bağcılar’daki okulların bahçeleri çınar ağacıyla donatılıyor. İlk olarak düzenlenen törenle Kadir Kuş İmam Hatip Okulu Bahçesi’ne çınar ağacı fidanı dikimi gerçekleştirildi. İlçenin cadde, sokak ve okul bahçelerine başta çınar olmaz üzere ıhlamur, dişbudak, kestane ve meşe ağacı fidanı dikimi yapılıyor.

Bağcılar çınar ağaçları ile donatılıyor
Park, bahçe, cadde ve sokakların ağaçlandırıldığı Nostalji Bahçelerinin hizmete sunulduğu Bağcılar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 2016 Çınar Yılı Projesi ile Orman Haftası kapsamında ağaçlandırma çalışmaları hız kazandı. İlçede, çınar ağacı başta olmak üzere değişik türde ağaç fidanlarının dikimine ilk olarak okulların bahçesinden başlandı.
Bağcılar Kadir Kuş İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Ağaç Dikim Töreni’nde bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, ilçedeki ağaçlandırma ve çiçek dikme faaliyetlerinin artmasına dikkat çekerek, “Çevreyi yeşillendirme adına önemli projeler hizmete sunuluyor.” dedi.

“AĞAÇLARI SİZE EMANET EDİYORUZ”


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 2016 Çınar Yılı Projesi ile Orman Haftası kapsamında okulların bahçelerine çınar ağacı dikmeye başladıklarını anlatan Çağırıcı, “İlçemizin cadde, sokak ve okul bahçelerine başta çınar olmak üzere ıhlamur, dişbudak, kestane ve meşe ağacı fidanı dikeceğiz. “ şeklinde konuştu. Öğrencilerden yeşili korumalarını ve çevreyi temiz tutmalarını isteyen Çağırıcı, “Okullarımızın bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Onları sizlere teslim ediyoruz. Ağaçlarımızın bakımını en iyi şekilde yapıp ve koruyacağınıza inanıyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise konuşmasında Bağcılar’da çevreyi temiz tutma bilincinin her geçen gün arttığını ifade etti. BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez, Okul Müdürü Mükremin Köse, öğretmen, veliler ve öğrencilerin katıldığı program sonunda okulun bahçesine çınar ağaçları dikildi.  

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 14:12

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11